O porți zi de zi la braț, dar ea îți pune în pericol sănătatea

Publicat pe 21.01.2014 la 10:55 Actualizat pe 21.01.2014 la 12:05

Carrie Bradshaw din Sex and the City a spus la un moment dat că o poșetă este doar "o geantă mică, fără de care ne-am simți goale în public." Un lucru cât se poate de adevărat ținând cont de faptul că rareori o femeie iese din casă fără poșeta asortată la restul ținutei.

Carrie Bradshaw din Sex and the City a spus la un moment dat că o poșetă este doar "o geantă mică, fără de care ne-am simți goale în public." Un lucru cât se poate de adevărat ținând cont de faptul că rareori o femeie iese din casă fără poșeta asortată la restul ținutei. Nu de puține ori, geanta este una supradimensionată în care se găsesc tot felul de lucruri, unele utile, altele uitate acolo cu lunile.

Știai insă că poșeta ta preferată poate fi un focar de infecții? Un studiu recent realizat de cercetătorii din Marea Britania a scos la iveală faptul că una din cinci poșete este contaminate cu suficiente bacterii cât să îi îmbolnăvească pe cei care le folosesc.

Conform lui Jason Tetro, un microbiolog din Toronto, rezultatele studiilor nu sunt deloc surprinzătoare: “O poșetă acționează exact ca un incubator. Gențile sunt întunecoase și umede, iar bacteriile se dezvoltă foarte bine într-un astfel de mediu.” Adaugă și câteva resturi de alimente cum ar fi bucățele de biscuiți, puțin suc ce a curs dintr-o sticlă și particule de piele umana și obții un mediu plin de bacterii.

Studiul a arătat și că gențile din piele sunt cele care atrac cei mai mulți microbi. Textura lor poroasă este extrem de favorabilă bacteriilor care aderează mai bine la piele decât la materiale sintetice. În interiorul genților, recipientele cu diverse loțiuni, tuburile de rimel și rujurile sunt obiectele care au cea mai mare concentrație de bacterii. Aceste produse sunt mai lipicioase, iar bacteriile le adoră.

Aceste bacterii pot cauza boli cum ar fi infecții digestive pentru cei cu un sistem imunitar scăzut, dar și infecții ale pielii și sângelui.

Ce poți face pentru a te proteja?

1. Lasă poșeta deschisă atunci când ești acasă pentru a lăsa afară umezeala și a o aerisi.

2. Fă curat în ea o dată pe săptămână și curăță bine orice resturi de mâncare, oricât de mic.

3. Șterge poșeta o dată pe săptămână cu un prosop de hârtie înmuiat în apă și puțin alcool. Apoi lasă geanta să se usuce.

4. Dacă ai o geantă mai mare, nu ține în ea lucruri care sunt în general contaminate cu bacterii, cum ar fi o pereche de pantofi.

5. Când folosești o toaletă publică, nu lăsă niciodată poșeta pe jos.

Foto: hepta.ro


În articolul

O porți zi de zi la braț, dar ea îți pune în pericol sănătatea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Mykonos" de Spania impune programe de vizită în oraş. Localnicii sunt exasperaţi de turiştii care "intră în case, iau lucruri şi se caţără pe balcoane"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Ce s-a ales şi din ce face bani fosta soţie a lui Mihăiţă Neşu. Informaţii rare despre Maria
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Fostă concurentă de la Mireasă pentru fiul meu, imagine emoționantă cu burtica de gravidă! Va deveni mamă pentru a doua oară / FOTO
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x