Racita in timpul verii? Ia aspirina!

Publicat pe 08.08.2010 la 20:02 Actualizat pe 09.08.2010 la 01:13

raceala

Un adult sufera in fiecare an intre doua si cinci episoade de raceala. Unele dintre acestea au loc inclusiv vara.

Chiar daca temperaturile sint crescute, virusurile care provoaca raceli sau viroze circula si in sezonul cald. Totusi racim mai rar vara decit iarna, pentru ca, sub actiunea razelor ultraviolete sintetizam mai multa vitamina D, ceea ce ne protejeaza de viroze.

Insa, fie vara, fie iarna, nu scapam de simptomele siciitoare ale racelilor. Ba chiar vara suportam mai greu durerile de git, nasul infundat, febra, tusea.

Cum pot fi calmate aceste simptome a explicat profesorul doctor Ronald Eccles, directorul Centrului pentru raceala si gripa din cadrul Universitatii Cardiff (Marea Britanie). El a oferit explicatiile in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in Germania, la fabrica Bayer Aspirin din Bitterfeld. Cu aceasta ocazie, prof. dr Ronald Eccles a prezentat concluziile celui mai recent studiu privind tratamentul intregului spectru de simptome ale racelilor.

Potrivit studiului coordonat de profesorul Eccles, cel mai eficient tratament al virozelor este combinatia de aspirina si vitamina C.

"Am observat ca simptomele cele mai neplacute ale racelilor, precum durerile de cap, de git si de muschi, febra, tusea, au fost reduse cu ajutorul aspirinei. Acest medicament in formula originala, folosit de peste o suta de ani, s-a dovedit cel mai eficient si mai sigur in tratarea racelilor", ne asigura prof. dr Ronald Eccles.

El recomanda aspirina efervescenta, care este mai blinda cu stomacul si are actiune mai rapida decit tabletele standard.

Profesorul Karsten Schror de la Institutul de farmacologie din Düsseldorf, prezent si el la eveniment, a spus ca "acidul acetilsalicilic - substanta activa din aspirina - are proprietati analgezice, antipiretice si antiinflamatoare".

Astfel se explica eficienta in tratarea durerilor, febrei si procesului inflamator. Intrebat despre efectele nedorite ale acidului acetilsalicilic, prof. Schror a afirmat ca aceasta substanta activa are un timp redus de contact cu mucoasa stomacului, motiv pentru care este bine tolerata de tractul gastrointestinal.

Aspirina trece rapid prin stomac, este dizolvata in duoden si in aproximativ 15 minute este preluata in circuitul sangvin.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: women.webmd.com

În articolul

Racita in timpul verii? Ia aspirina!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x