Slăbești mâncând! Alimente care conțin mai puține calorii decât consumă

Publicat pe 13.03.2014 la 10:41 Actualizat pe 13.03.2014 la 13:06

Atunci când vine vorba despre a scădea în greutate, poate fi destul de dificil să găsești alimentele care te ajută să îți atingi țelurile. Există câteva alimente super sănătoase ce au marele avantaj de a conține mai puține calorii decât cele de care are nevoie corpul să le digere. Ceea ce le face practic lipsite de calorii.

Atunci când vine vorba despre a scădea în greutate, poate fi destul de dificil să găsești alimentele care te ajută să îți atingi țelurile. Există câteva alimente super sănătoase ce au marele avantaj de a conține mai puține calorii decât cele de care are nevoie corpul să le digere. Ceea ce le face practic lipsite de calorii.

1. Țelina

Aproximativ 75% din partea verde a țelinei este apă; restul de 25% este compus din fibre și alte furaje. Drept urmare a faptului că această legumă gustoasă este plină de apă, ea conține o cantitate minimă de calorii. Beneficiile țelinei nu se opresc aici însă. Țelina este bogată în nutrenți și vitamina C, A și K.

Mai mult, țelina are proprietăți antioxidante ce ajută la îmbunătățirea stării de sănătate cardiovasculare. Ca un bonus, conținutul de fibre ajută la o digestie mai bună și te ajută să ai o piele luminoasă.

2. Grapefruit

Acest fruct dulce-acrișor este compus în proporție de 60% din apă, iar restul fructului este compus din fibre cunoscute sub numele de pectină. Este un aliment sățios ce reduce întărirea arterială și ajută corpul să lupte împotriva bolilor de inimă. Dacă introduci mai mult grapefruit în dieta ta, acest lucru te va ajuta să ai un metabolism mai bun și să arzi mai multe calorii, mai repede. Tot el te ajută să ai și mai multă energie, în special când este băut dimineața.

3. Salate și alte legume verzi de acest tip

Spanacul, salata și rucola sunt plante foarte sănătoase ce ard mai multe calorii decât conțin de fapt și sunt în mare compuse din apă. În cazul acestor legume, raportul este de 50% apă și 50% fibre. Drept rezultat, ele sunt o sursă excelentă de energie și pot reduce tentația de a mânca dulciuri. Dacă vrei să ai o stare mai bună de sănătate și să și slăbești, verdețurile de acest fel sunt excelente.

Știai că un gram de spanac conține mai multe proteine decât un gram de carne de vită, iar proteinele muncesc destul de mult sistemul digestiv. Pentru a digera spanacul, organismul arde mai multe calorii decât în mod obișnuit.

4. Pepene verde

Un fruct extrem de popular vara este pepenele verde. Este foarte sărac în calorii și excelent pentru cei care vor să slăbească. Motivul pentru care pepenele verde te ajută să slăbești este că reprezintă o sursă bogată de mai multe tipuri de vitamina B, ce cresc nivelul de energie și reduc pofta de măncare.

5. Carnea slabă

Spre deosebire de unele fructe și legume despre care am discutat mai sus, carnea slabă este săracă în calorii, dar are și avantajul de a-i oferi corpului combustibilul de care are nevoie pentru a funcționa ore în șir. Optează pentru carne de pui sau curcan. Ele reprezintă o sursă foarte bună de proteine și forțează organismul să muncească mai mult pentru arderea lor.

Dacă vrei să slăbești, trebuie să acorzi o atenție deosebită modului în care prepari carnea. Trebuie să optezi pentru carnea făcută la grătar în loc să o prăjești și evită folosirea de sosuri grase.

6. Mere și portocale

Pentru cei cărora le plac lucrurile dulci, aceste fructe sunt o alegere excelentă pentru o gustare între mese. De cele mai multe ori, fructele conțin fibre care alungă foamea, dar nu sunt foarte bogate în zaharuri. Mai mult, merele și portocalele conțin nutrienți puternici ce îmbunătățesc calitatea vieții tale.

7. Roșiile

Pot fi folosite în numeroase rețete și sunt pline de savoare. Pot fi folosite ca bază pentru un sos sau o băutură de tipul Bloody Mary, pot fi folosite în sanvișuri sau salate. Sunt cunoscute pentru faptul că inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Totodată, ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Foto: hepta.ro


În articolul

Slăbești mâncând! Alimente care conțin mai puține calorii decât consumă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2024. Racii pot avea parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
ANIMAŢIE. Un fost ofiţer SPP dezvăluie ce greşeli au făcut agenţii care au permis ca Robert Fico să fie împuşcat
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Catine
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
x