Spune-mi ce personalitate ai, ca sa-ti spun cum mananci!!!

Publicat pe 11.10.2013 la 15:43 Actualizat pe 11.10.2013 la 15:54

Orice persoana isi doreste sa aiba o silueta de invidiat, astfel ca opteaza pentru o dieta. Insa, de multe ori, aceasta este influentata de persoanlitatea ta. Descopera cum iti influenteaza modul de a fi, “relatia” cu mancarea:

Un studiu nord-american, realizat recent, a aratat ca unele zone ale creierului au proprietatea de a controla emotiile si stresul, ceea ce influenteaza si apetitul.

Impulsiva

Iti place sa improvizezi, sa-ti schimbi planurile sau sa iei o decizie in ultimul moment? Poate fi excitant in viata de zi cu zi, insa programul de masa este afectat si el. Ai tendinta sa mananci la orice ora, doar ce ai pofta sau, de multe ori, optezi pentru hrana rapida.

Ce trebuie sa faci?

Primul pas si, in acelasi timp, cel mai important, trebuie sa inveti sa urmezi un program strict de masa. Sa mananci de trei ori pe zi, la aceleasi ore. De asemenea, este indicat sa nu mai consumi prajituri intre mese sau seara.

Dezorganizata

Viata ta este un haos total: nu tii cont de ore, mananci cand ai chef si ce prinzi in mana. Niciodata nu iti faci lista cu ceea ce trebuie sa cumperi de la supermarket si de multe ori ramai cu frigiderul gol, avand doar biscuiti si inghetata.

Ce trebuie sa faci?

De fiecare data cand mergi la cumparaturi, propune-ti sa-ti faci o lista cu ce ai nevoie. Cumpara fructe, legume, branza, iaurturi, alimente sanatoase si nutritive. Seteaza-ti alarma pentru a-ti aminti cand trebuie sa mananci. In plus, atunci cand iesi in oras, opteaza pentru un meniu echilibrat precum salata de legume cu peste sau pui, iar ca desert, mananca fructe.

Nervoasa

Obisnuiesti sa te enervezi des? Este foarte grav daca iti doresti sa ai o silueta de invidiat, deoarece, conform unor studii realizate recent, persoanele stresate au tendinta sa manance mai mult, in special dulciuri. In plus, aceasta stare nu iti permite sa dormi bine, iar organismul va elibera o cantitate mai mare de hormoni, stimuland apetitul.

Ce trebuie sa faci?

Invata sa fii calma, sa nu te mai enervezi des. Fa yoga sau mergi la masaj, pentru a scapa de anxietate si pentru a-ti mari nivelul de serotonina din organism. In plus, propune-ti sa urmezi un regim strict, evita bauturile ce contin cafeina si fa cateva exercitii de respiratie inainte de a adormi, pentru a te relaxa.

Foto: Hepta.ro

În articolul

Spune-mi ce personalitate ai, ca sa-ti spun cum mananci!!!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care a luat avânt în România. Producătorii s-au aliniat cu preferinţele clienţilor: "Aduce multă satisfacţie"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ce poate face acum vedeta care a avut o relaţie de 8 ani cu soţia fratelui său. A vrut s-o cucerească şi pe soacra acestuia
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x