Studiu INEDIT: Pokemon GO, benefic pentru sănătate! Iată de ce!

Publicat pe 09.03.2017 la 14:18 Actualizat pe 09.03.2017 la 14:22

"Rezultatele sugereaza că jocurile care necesita o activitate fizica".

Jocul de realitate augmentată Pokémon Go, foarte popular pe smartphone de la lansarea sa anul trecut, îi poate determina pe utilizatori să facă până la o mie de pași pe zi și să reducă astfel riscul cardiovascular la persoanele supraponderale sau sedentare, potrivit unui studiu realizat de Asociația Americană a Inimii (AHA, American Heart Association).

Pentru investigația lor, cercetătorii au studiat 167 de persoane care au jucat Pokémon Go, ce constă în vânarea în diferite locuri a unor creaturi virtuale (pokemoni) cu telefonul lor mobil. S-a constatat că jucătorii au realizat într-adevăr aproape 2.000 de pași în plus pe zi, ceea ce — potrivit studiului — reduce cu 8% riscul cardiac sau de accident vascular cerebral.

Înainte de a juca Pokémon Go, participanții făceau în medie 5.678 de pași pe zi, însă numărul acestora a crescut la 7.654 după ce au intrat în joc.

"Rezultatele sugerează că jocurile care necesită o activitate fizică, precum Pokémon Go, pot încuraja într-adevăr persoanele sedentare să facă exerciții fizice", a precizat Hanzhang Xu, cercetătoare de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord (SUA).

Deși, potrivit ei, interesul pe care îl arată inițial utilizatorii poate scădea cu timpul, realizarea unei activități fizice poate fi mai bună decât cea de a sta așezat într-un fotoliu. "Studiul nostru poate fi util pentru realizarea și a altor jocuri digitale care să-i încurajeze pe oameni să facă mai multă mișcare", a spus ea.

Pentru acest studiu, cercetătorii au urmărit 167 de utilizatori de iPhone, care au început să joace Pokémon Go în iulie 2016, cerându-le să le comunice numărul de pași realizați în fiecare zi, calculați cu ajutorul unui podometru pe smartphone-ul lor, de la mijlocul lunii iunie și până la 31 iulie 2016.

sursă: agerpres.ro

În articolul

Studiu INEDIT: Pokemon GO, benefic pentru sănătate! Iată de ce!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
„A venit iepurașul!” Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este în extaz
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x