Top 5 alimente care îţi întăresc sistemului imunitar în perioada rece

Publicat pe 06.11.2014 la 11:45 Actualizat pe 07.11.2014 la 13:07

Sistemul nostru imunitar este un organism complex acărui misiune este să recunoască şi să elimine pericolele care ne ameninţă sănătatea. Pentru ca acesta să reacţioneze prompt, trebuie stimulat cu vitamine, minerale şi proteine.

Sistemul nostru imunitar este un organism complex a cărui misiune este să recunoască şi să elimine pericolele care ne ameninţă sănătatea. Pentru ca acesta să reacţioneze prompt, trebuie stimulat cu vitamine, minerale şi proteine.

Iată ce alimente trebuie să consumi pentru a avea un sistem imunitar puternic în sezonul rece:

Carnea de vită

Deficitul de zinc este o problemă pentru persoanele cu o alimentaţie dezechilibrată, putând creşte riscul de dezvoltare a infecţiilor. Carnea de vită este o importantă sursă de zinc, în special în cazul femeilor însărcinate.

Gălbenuşul de ou

Foarte bogat în proteine, gălbenuşul are un nivel ridicat de zinc, seleniu şi alte minerale care îţi menţin imunitatea la cote maxime.

Usturoiul

Dincolo de mirosul neplăcut pe care îl are, usturoiul are un rol important în buna funcţionare a sistemului imunitar. Doi căţei de usturoi pe zi, fie consumaţi în stare naturală, fie adăugaţi la mâncarea consumată zilnic vor face minuni pentru sănătatea ta.

Ciupercile

Timp de secole, oamenii din întreaga lume au apelat la ciuperci pentru a avea un sistem imunitar sănătos. Ciupercile cresc producţia şi activitatea celulelor albe din sânge, făcându-le mult mai rezistente în faţa infecţiilor.

Grapfruit

Conţinutul ridicat de vitamina C din grapefrut îl situează în topul celor mai bune alimente pentru stimularea imunităţii. Culoarea rozalie indică de asemenea că grapefrutul conţine bioflavonoide, antioxidanţice îţi protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.

În articolul

Top 5 alimente care îţi întăresc sistemului imunitar în perioada rece

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x