Un miracol! Ce se întâmplă în organismul tău dacă sari coarda 15 minute pe zi

Publicat pe 26.03.2016 la 07:02 Actualizat pe 26.03.2016 la 01:09

În zilele noastre există o multitudine de rețete sau echipamente de slăbit care îți promit silueta perfectă, în timp record! Nimic mai neadevărat! Nu există minuni, ci doar muncă asiduă și voință de fier...

În zilele noastre există o multitudine de rețete sau echipamente de slăbit care îți promit silueta perfectă, în timp record! Nimic mai neadevărat! Nu există minuni, ci doar muncă asiduă și voință de fier...

Dar, pentru asta, nici măcar nu trebuie să mergi la sali de fitness scumpe sau să ții diete disctructive, din punct de vedere al sănătății. Prin urmare, dacă vrei să slăbești, într-un mod sănătos și activ, relaxează-ți mintea și amintește-ți, pentru o clipă, de copilărie. Mai exact, de jocurile ei, printre care și...săritul corziii! Da, acesta este unul din micile secrete care ne ajută să slăbim, lucrând toate grupele de mușchi, dar mai ales, lucrând la buna funcționare a inimii!

Nu este nevoie decât de un sfert de oră de practică, de preferat dimineața, pentru un aport mare de energie! Începe mai întâi prin exerciții de încălzire, înainte de săritul propriu-zis al corzii!

Pasul 1

Întinde-ți coarda pe podea și stai în picioare deasupra ei, având membrele ușor depărtate. Apoi, ține mâinile și picioarele ușor îndoite, ridică palmele în laterale, ca și portarul unui meci de fotbal. Sări cât poți de repede, în aceeași poziție, timp de 20 de secunde. Coboară apoi cu palmele pe podea și fă 5 flotări. Ridică-te și repetă exercițiul.

Pasul 2

Apropie-ți picioarele și ține coardă de mânere. Apoi efectuează sărituri îndepărtând picioarele și flexandu-le apoi ușor la aterizare. Realizează următoarea săritură cu coardă în spate, apropie picioarele și îndreaptă-le. Sări apoi iar în față, aterizând cu genunchii ușor flexați.

Pasul 3

Ține picioarele ușor depărtate și mânerele corzii în mâini. În timpul săriturii ridică genunchiul drept, cât mai aproape de nivelul coapsei. Schimbă apoi genunchiul la următoarea săritură și alternează figura timp de un minut.

Pasul 4

Cupicioarele ușor depărtate, ține coarda în mâini. Sări apoi, încercând să-ți atingi posteriorul cu călcâiul drept. Schimbă picioarele, încărcând să ajungi cu călcâiul stâng aproape de posterior. Fă asta de șase ori, alternând picioarele de fiecare data. Efectuează exercițiul încercând să ridici rapid ambele călcâie cât mai sus. Această combinație de sărituri se repetă timp de un minut.

Pasul 5

Așează coarda pe podea. Stai cu picioarele apropiate, în dreapta ei, la unul dintre capete, având poziția îndreptată spre celălalt capăt. Sări peste coardă în diagonală, de la stânga la dreapta, continuând această mișcare de zig zag până ce ajungi la finalul corzii. Sări înapoi, cu spatele, spre capătul de la care ai pornit, și mai continuă acest excercițiu încă un minut!

În articolul

Un miracol! Ce se întâmplă în organismul tău dacă sari coarda 15 minute pe zi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x