VIDEO! Exercitii fizice pentru gravide

Publicat pe 12.04.2011 la 15:49 Actualizat pe 12.04.2011 la 15:52

Din pacate, pentru multe gravide, perioada de sarcina reprezinta ocazia ideala de a renunta la tot ceea ce inseamna dieta si exercitii fizice, si atunci efectele negative nu intarzie sa apara.

Tocmai de aceea, sunt exercitii care se desfasoara in centre speciale, cu acordul medicului. Doamnele care doresc sa arate bine in timpul sarcinii cat si dupa, pot alege miscarea pentru gravide.

"Activitatea desfasurata de femeia insarcinata are un efect benefic asupra evolutiei acesteia", a declarat Andreea-Oana Zaharia, medic specialist obstetrica-ginecologie.


Pentru a evita orice risc, de orice natura, atat asupra mamei cat si asupra fatului, gravidelor le este sugerat sa participe la orele de gimnastica adaptate.


Exista doua tipuri de exercitii recomandate. In prima categorie sunt acelea care duc la imbunatatirea statusului cardiorespirator. Adica asa-numitele exercitii aerobice. In a doua categorie intra exercitiile de rezistivitate. Ele ajuta la imbunatatirea statusului musculo-scheletal si constau in exercitii de flexiune sau de intindere pe anumite grupe musculare.


Durata unei sedinte de gimnastica nu este la fel de importanta precum intensitatea acesteia. Efortul fizic trebuie sa fie moderat si adecvat fiecarei situatii in parte. Durata ideala este cuprinsa undeva intre 30-45 de minute, iar recomandarea ar fi ca femeia insarcinata sa faca zilnic, daca se poate, activitate fizica.


Programul acvatic reprezinta o alta metoda prin care gravidele se pot bucura de o silueta frumoasa. Acesta nu s-a dovedit a fi asociat cu niciun fel de efect advers. Este recomandat cu caldura pe tot parcursul sarcinii. Programul de gimnastica acvatica dureaza in functie de pregatirea fizica a gravidei, in jur de 50 de minute, o data sau de doua ori pe saptamana.


Este recunoscut faptul ca acest obicei de a face sport pe parcursul sarcinii influenteaza intr-un mod pozitiv sanatatea femeii pe tot restul vietii sale.

În articolul

VIDEO! Exercitii fizice pentru gravide

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un pelerin străin a mers pe jos peste 1.000 de km pentru a veni la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu Ciuc: "Am făcut 40 de zile"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
O structură misterioasă de lângă Piramidele din Giza a nedumerit experții. Anomaliile detectate pot rescrie istoria
as.ro
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
MediCOOL
Băuturi pentru memorie. Cum pot îmbunătăți această funcție a creierului
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Epuizarea maternă: simptome, cauze și recuperare
MediCOOL
Simptomele cancerului pulmonar. 10 semne pe care nu trebuie să le ignori
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x