VIDEO! În pragul malnutriției: Mâncarea aleasă te omoară câte puțin, în fiecare zi!

Publicat pe 06.04.2014 la 16:18 Actualizat pe 06.04.2014 la 16:51

Noi suntem cei care conducem la schimbare. Nu doar în politică și familie, ci chiar în mediul înconjurător, prin alegerile alimentare. Un jurnalist New York Times explică cum determini distrugerea Planetei așa cum o cunoști și a ta, implicit, prin alimentație

Hepta

Noi suntem cei care conducem la schimbare. Nu doar în politică și familie, ci chiar în mediul înconjurător, prin alegerile alimentare. Un jurnalist New York Times explică cum determini distrugerea Planetei așa cum o cunoști și a ta, implicit, prin alimentație.

Animalele „de curte” reprezintă unul dintre cei mai mari dușmani ai solului, poluând pământul, apa și aerul, ducând la secetă și scădere a biodiversității. „Este vorba de un holocaust de alt tip, iar negarea implicației noastre nu va duce la nimic bun”, spune Mark Bittman, jurnalist culinar.

Ce au aceste animale și mâncarea nesănătoasă (junk food) în comun? Nu avem nevoie de ele pentru a fi sănătoși. Nu avem nevoie de carne, de pâine albă sau Cola. În al doilea rând, amândouă au fost intens promovate, creând o cerere irațională pentru ele. Carnea în exces, produsele lactate, alimentele pline de carbohidrați - acestea au dus la diabet, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și totuși nu ne oprim.

Nu ținem cont de faptul că organismul nostru a fost creat pentru vegetale, plante, legume - acestea sunt singurele lucruri de are nevoie pentru a funcționa corect. Aici se regăsesc nutrienții de care avem nevoie, iar o dietă vegetariană, departe de a ne slăbi organismul, i-ar da forță, energie și o bunăstare generală.

„Noi nu mâncăm produse animale pentru valorile nutriționale, le mâncăm provocând (intenționat parcă), malnutriția. Asta ne omoară”, zice Bittman. Aici am ajuns din cauza nevoii de confort a oamenilor - până în anii '20 , nimeni nu auzise de snack food sau de produse congelate. Mâncarea extravagantă „se purta” la francezi, americanii hrănindu-se cu ce cultivau în apropiere. Pe atunci, portocalele erau dar de Crăciun, pentru că veneau din îndepărtata Florida.

În timp, vrând să facă treaba gospodinelor mai ușoară, producătorii au lansat alimente la conservă, apoi semi-preparate, iar astăzi, lanțuri întregi de restaurante fast-food. Stomacul nu mai digera ușor acele produse, „dar asta nu era o problemă pentru producători. Existau noi medicamente, medicamente care să ne mențină sănătoși. De fapt, să ne mențină în viață”.

Putem întoarce timpul înapoi? Nicidecum, dar putem lua decizii în cunoștință de cauză, care să ne salveze viețile.


În articolul

VIDEO! În pragul malnutriției: Mâncarea aleasă te omoară câte puțin, în fiecare zi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x