5 locuri de vizitat în Timișoara

Publicat pe 10.09.2020 la 09:58 Actualizat pe 10.09.2020 la 10:04

Timișoara, oraș din vest, supranumit “orașul florilor” ,“Mica Vienă” și “orașul de pe Bega”, este plin de istorie, de piațete boeme, parcuri cu flori și poduri desprinse din povești romantice.

5 locuri de vizitat în Timișoara

5 locuri de vizitat în Timișoara

profimedia

Timișoara, oraș din vest, supranumit “orașul florilor” ,“Mica Vienă” și “orașul de pe Bega”, este plin de istorie, de piațete boeme, parcuri cu flori și poduri desprinse din povești romantice. Dacă ți-am trezit curiozitatea și dorul de ducă și vei uita de cât de lung e drumul până acolo când o sa vezi doar frumuseți, atunci iată câteva locuri minunate care o să facă să merite efortul.

5 locuri de vizitat în Timișoara

1.Clădirea Palatului Culturii

Palatul Culturii adăpostește Teatrul National Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Teatrul German de Stat și Opera Națională Română. Clădirea a fost initial construită în stil renascentist la exterior, dar după două incendii, arhitectura sa a suferit modificări. Reconstrucția a fost realizată de arhitectul Duiliu Marcu, stilul original păstrându-se numai pe laterale. La fațada principală și sala de spectacole s-a adoptat stilul neo-bizantin.

2.Muzeul Satului Bănățean

Acesta este considerat singurul muzeu cu profil etnografic din România. Muzeul cuprinde elementele tradiționale specifice satului bănățean, așa cum era el în trecut. Aici vei putea vedea cum arătau o dată primăria, centrul civic, școala, biserica și birtul. De asemenea, vei putea admira și obiectele tradiționale din interiorul caselor, precum războaie de țesut, unelte, instrumente de olărit, haine tradiționale, oale și farfurii de ceramic.

3.Piața Libertății

În trecut, această piață a mai purtat numele de Piața Prințului Eugen sau Piața de Paradă. Pe latura cu liniile de tramvai, vei putea vedea clădirea cunoscută drept Primăria Veche, una dintre cele mai importante clădiri ale secolului XVIII, construită între 1731 și 1734, în stil baroc. În mijlocul Pieței Libertății se află Statuia Sfântului Nepomuk, asemănătoare cu cea a Sfintei Treimi, din Piața Unirii, aflată în apropiere.

4.Bastionul Maria Theresia

Această clădire este situată în centrul orașului, între Hotel Continental și Fântâna Punctelor Cardinale. A fost construită în stil baroc, între 1730 și 1735. Bastionul reprezintă cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea cetate a Timișoarei. În trecut, scopul bastionului a fost de apărare a cetății. În prezent, este folosit ca pasaj de trecere pentru pietoni și mașini. De asemenea, se află și câteva restaurante, spații comerciale, dar și expoziții ale Muzeului Banatului.

5.Castelul Huniade

Castelul Huniade este și cea mai veche clădire din Timișoara, fiind construită între anii 1443 - 1447 de către Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui vechi castel din secolul al XIV-lea. În prezent, Castelul Huniade găzduiește Muzeul Banatului și cele trei secţii ale sale: Istorie, Arheologie şi Ştiinţele Naturii. În cadrul secției Ştiinţele Naturii poți admira colecţia de fluturi Dr. F. König și colecţia de păsări împăiate provenind de la renumitul ornitolog Dionisie Linţia.

Sursă: venusbnb.ro, anamariapopescu.ro

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea echipamentului pentru drumeție Excursii de o zi cu copiii: Ce poți vizita cu familia în weekend?

În articolul

5 locuri de vizitat în Timișoara

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x