Cat costa sa faci un site?

Publicat pe 26.06.2019 la 14:19 Actualizat pe 26.06.2019 la 14:21

Cel mai greu obstacol de trecut este legat de pretul construirii site-ului si punerea lui in functiune. In randurile de mai jos vei regasi informatii care te vor lamuri in privinta acestor aspecte.

O mica afacere nu se creste singura, iar, la un anumit moment, vei fi in situatia de a construi un site in care sa prezinti serviciile sau bunurile pe care firma ta le ofera. Un site iti este de mare ajutor si in situatia in care doresti sa iti faci cunoscute convingerile si parerile despre anumite evenimente. Cel mai greu obstacol de trecut este legat de pretul construirii site-ului si punerea lui in functiune. In randurile de mai jos vei regasi informatii care te vor lamuri in privinta acestor aspecte.

Ce am nevoie pentru un site?

Premisa de la care trebuie sa pornesti cand vrei sa iti faci site-ul tau este de ce ai nevoie pentru a face un site. Orice site web are trei componente esentiale: domeniul web, gazduire (hosting web) si web desgin-ul. Domeniul web este, de fapt, link-ul sau numele pe care il cumperi pentru site-ul tau. In functie de cuvintele pe care le contine si de extensie (.ro, .com, .net), pretul variaza. De regula, pretul domeniului pleaca de la 55 de lei pe an si se poate achizitiona de pe site-ul rotld.ro. De asemenea, site-ul tau trebuie gazduit pe un server (PC). Pretul gazduirii se invarte in jurul sumei de 5 euro/luna, dar acesta poate fi achitat in avans si vei beneficia de anumite reduceri. In cele din urma, web design-ul se refera la programarea site-ului si cum arata acesta (meniu, butoane, asezarea textelor). Desi nu poate parea prea important, un astfel de serviciu de calitate poate costa chiar peste 250 de euro.

De ce ai nevoie de un site?

Daca detii o mica afacere pe care vrei sa o cresti este necesar sa ai un site, pe care sa prezinti ce poate oferi firma ta clientilor. Orice firma afla la inceput de drum are nevoie de un impuls de promovare, iar acest lucru se poate realiza cel mai bine cu ajutorul unui site web. De exemplu, daca afacerea este vanzarea de piese auto, poti construi pagina web ca un magazin online, de unde clientii vor putea sa aleaga si sa cumpere produsele tale. In cazul in care ai nevoie de un site pentru firma ta este recomandat sa apelezi la o agentie de web design, pentru ca rezultatele sa fie de calitate. Pe de alta parte, daca construirea si utilizarea unui site reprezinta doar un hobby poti sa ti-l creezi chiar tu, prin intermediul unei platforme de tipul Wordpress sau Joomla.

Dar cat costa un site?

Pretul unui site variaza in functie de nevoile pe care le ai si de cei care il construiesc. Poti sa-l construiesti chiar tu pe o platforma gratuita, iar singurele cheltuieli se vor duce pe domeniu si pe gazduire. Daca mizezi pe fortele proprii, atunci suma pe care o vei cheltui pe punerea site-ului pe picioare nu ar trebui sa depaseasca 650 de lei. Apelarea la un freelancer este o alta varianta pe care o poti alege pentru a-ti crea site-ul ideal. Trebuie sa stii ca un freelancer, fie din Romania, fie din strainatate, este mult mai scump. Totusi, pretul investitiei se reflecta in calitatea web design-ului. Astfel, preturile pleaca de la 250 de euro si pot ajunge pana la 650 de euro. Cea mai scumpa alegere este alegerea unei agentii de web design. De data aceasta site-ul tau va arata impecabil, vei fi invatat cum sa utilizezi site-ul si vei beneficia de suport tot timpul. Pentru o astfel de alegere vei fi nevoit sa platesti pana la 5000 de euro. Daca nu ai acesti bani, dar vrei sa ai un site impresionant, poti accesa cu usurinta un credit IFN de la viaconto.ro.

Asadar, daca vrei sa iti construiesti si administrezi un site trebuie sa tii cont de nevoile tale, dar si de bugetul pe care esti dispus sa-l investesti.

În articolul

Cat costa sa faci un site?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x