(P) Fotbalul - beneficii si sfaturi pentru antrenamente reusite

Publicat pe 24.09.2021 la 05:28 Actualizat pe 24.09.2021 la 13:31

Dintre numeroasele sporturi pentru barbati existente, fotbalul reprezinta unul dintre cele mai atractive, la nivel global.

Daca si tu esti pasionat si vrei sa devii din ce in ce mai bun, ai nevoie de cateva sfaturi pentru a creste eficienta antrenamentelor tale si pentru a-ti dezvolta abilitatile necesare practicarii acestui sport.

Pentru inceput, iata cateva dintre beneficiile practicarii fotbalului in mod regulat!

  • Te ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea cardiovasculara

Fotbalul implica foarte multa dinamica; jucatorii alearga foarte mult pe durata unui meci. Pe termen lung, acest exercitiu de tip cardio iti va imbunatati semnificativ rezistenta cardiaca si, in consecinta, sanatatea inimii.

Pentru a fi un fotbalist bun, ai nevoie de o viteza uriasa de reactie. Trebuie sa te adaptezi rapid la schimbarile de situatie, sa iei decizii pe moment si sa fii hotarat atunci cand actionezi. Fotbalul te ajuta sa iti dezvolti toate aceste capacitati.

Chiar daca multe persoane au impresia ca fotbalul este un sport preponderent fizic, in care doar corpul este solicitat, adevarul este ca el ascunde o parte strategica incredibil de complexa.

Fotbalul te ajuta sa fii mereu cu un pas inainte, sa anticipezi ce urmeaza sa se intample si sa gasesti rapid solutii inteligente chiar si in cele mai complicate contexte. Acest lucru te va ajuta si sa devii un fotbalist bun, si sa aplici cele invatate in viata de zi cu zi.

Top 3 sfaturi utile pentru antrenamente reusite

1. Poarta echipamentul corespunzator

O greseala frecventa pe care multi pasionati de fotbal o fac este sa se antreneze in haine obisnuite sau intr-un echipament lejer, considerand ca echipamentul special pentru fotbal trebuie sa fie purtat doar la meciuri sau la ocazii „serioase”.

Ei, bine, eficienta antrenamentului tau este direct influentata de ceea ce porti.

De exemplu, pantalonii de antrenament pentru barbati iti ofera o libertate de miscare mult mai mare decat o pereche de pantaloni standard, iar un tricou pentru sport iti va ajuta pielea sa ramana uscata si la o temperatura optima. Acest confort te va ajuta sa te concentrezi pe joc, fara sa fii distras de disconfortul fizic.

De asemenea, si purtarea pantofilor sport special conceputi pentru fotbal este obligatorie, daca vrei sa inveti sa te deplasezi corect pe teren si sa ai cele mai bune performante.

2. Nu omite incalzirea

Probabil ca, de multe ori, esti atat de entuziasmat de antrenament incat treci direct la jocul cu mingea. Incepi sa faci driblari, pase si alte exercitii importante, insa omiti cu desavarsire o parte extrem de importanta – incalzirea.

Aceasta din urma este esentiala, daca vrei sa eviti accidentarile, intinderile musculare si alte neplaceri care iti pot cauza dureri sau care chiar te pot opri din a te antrena pentru o perioada buna de timp.

In plus, un corp incalzit va avea mai multa forta, mai multa mobilitate si un tonus mai bun, ceea ce te va ajuta sa cresti performanta de la un antrenament la altul.

Asadar, nu trece peste incalzire, ci incorporeaz-o in rutina ta, la inceputul fiecarei sesiuni de fotbal.

3. Seteaza-ti un obiectiv si un plan de antrenament

Daca vrei sa ai mereu antrenamente reusite, este necesar sa iti setezi, la inceput, un obiectiv.

Ce performanta vrei sa atingi in ziua respectiva? Vrei sa alergi mai repede decat de obicei, sa controlezi mingea mai bine, sa inscrii mai multe goluri la poarta sau sa rezisti mai mult timp alergand pe teren? Stabilieste-ti obiectivul, apoi fa-ti un plan concret prin care il poti atinge.

Astfel, antrenandu-te constant si urmand recomandarile de mai sus, vei putea sa devii din ce in ce mai bun la fotbal. Progresul va deveni sesizabil, antrenament dupa antrenament!

În articolul

(P) Fotbalul - beneficii si sfaturi pentru antrenamente reusite

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a venit tocmai din India pentru a vedea cum se petrece Paştele românesc. Reacţia ei când a ajuns pe Transalpina: "Suntem norocoşi"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Cât de frumoasă este sora lui Alexandru Chipciu. Bianca întoarce toate privirile şi are o relaţie strânsă cu fratele ei
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x