Cautare: 203 rezultate dupa tagul "istorie"

''Rădăcini - Kunta Kinte'' - o producție care a făcut istorie! Finalul, cel mai vizionat episod în Statele Unite

acum 30 zile

Când directorii rețelei de televiziune ABC au decis să producă o miniserie bazată pe romanul ‘’Rădăcinile: Saga unei familii americane’’ al lui Alex Haley, în 1977, au luat toate măsurile de precauție posibile pentru a-și reduce pierderile. Chiar dacă personajele negre au fost mai proeminente ca niciodată în televiziunea din SUA - Good Times și The Jeffersons dădeau lovitura- președintele canalului de divertisment, Fred Silverman, a fost deranjat că la televizor se difuza o dramă despre o familie africană, deoarece era vorba despre înrobire și în cele din urmă obținerea libertății.

Istoria Zilei Internaționale a Romilor

acum 94 zile

Gelu Duminică, profesor și sociolog, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani istoria Zilei Internaționale a Romilor, care se serbează pe 8 aprilie.

Viorel, ieşi la tablă! Sorin Ovidiu Bălan le-a trecut pragul casei!

acum 108 zile

Un popor care nu îşi cunoaşte istoria e ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii, spunea Nicolae Iorga. Ei bine, pe acest principiu au mers şi soţii Stegaru, care deşi nu au fost foarte buni la această materie, şi-au dorit să cunoască cât mai multe despre neamul românesc şi în...

Neatza cu Răzvan și Dani. România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare oră de Kangoo Jumps din istorie

acum 162 zile

Prin acțiunea pe care a organizat-o în toamna lui 2019, Kinga Sebestyen a pus Oradea și România în Cartea Recordurilor. Pe 13 octombrie, 1657 de persoane au luat parte simultan la un antrenament de Kangoo Jumps, în Piața Unirii din Oradea.

Neatza cu Răzvan și Dani. Cea mai neagră zi din istoria literaturii române! Mihai Eminescu a fost pus în cămașă de forță și dus la sanatoriu

acum 178 zile

Cătălin Oprișan, redactorul șef de la A1.ro, relatează ce s-a întâmplat în cea mai neagră zi din istoria literaturii române. În 1883, Mihai Eminescu a fost pus în cămașă de forță și dus la sanatoriu, după un scenariu regizat de Titu Maiorescu.

Neatza cu Răzvan și Dani. Instructorul Kinga Sebestyen pregătește cea mai mare oră de Kangoo Jumps din istorie

acum 292 zile

Kinga Sebestyen este instructor de kangoo jumps și creator de programe de slăbit și recuperare medicală. În Oradea derulează un studiu despre beneficiile acestui sport asupra sănătății.

Smiley News - Neatza cu Răzvan și Dani. Cătălin Oprișan, lecție de istorie, în direct!

acum 295 zile

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica "Smiley News", de la "Neatza cu Răzvan și Dani", o serie de știri din istoria Bucureștiului.

Smiley News - Neatza cu Răzvan și Dani. Bucureștiul aniversează 560 de ani de atestare documentară

acum 295 zile

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica "Smiley News", de la "Neatza cu Răzvan și Dani", o serie de poze vechi cu Bucureștiul de altădată.

Marile actrițe din serialul "Sacrificiul", în direct, la Neatza cu Răzvan și Dani

acum 296 zile

Marian Duță, reporterul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, de la filmările serialului "Sacrificiul", alături de Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Ana Ciontea, a aflat picanterii din culisele serialului.

Star Matinal. Răzvan și Mircea Lucescu, interviu de nota zece. Tatăl și fiul vorbesc despre momentele care au scris istorie în fotbal

acum 304 zile

Au scris istorie în fotbal, iar numele lor a ajuns cunoscut peste tot în lume. Mircea şi Răzvan Lucescu au oferit un interviu de senzaţie în care vorbesc despre cele mai impresionante amintiri de pe terenul de fotbal.

Neatza cu Răzvan și Dani. Piloții de raliu au scris istorie pe Valea Domanului, în Reșița

acum 373 zile

De-a lungul timpului, pe Valea Domanului din Reșița s-au organizat foarte multe competiții de viteză. Weekendul acesta, după o lungă perioadă de pauză, aceast traseu montan a fost resuscitat și s-a scris istorie. Piloții de raliu au făcut spectacol pe unul dintre cele mai frumoase...

Neatza cu Răzvan și Dani. Bacalaureat 2019. Elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului

acum 374 zile

Maria Lidia Șorop, director și profesor de limba și literatura română, a vorbit la Neatza cu Răzvan și Dani despre proba din această zi. Elevii susțin proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie.

Ianis a demonstrat că numele Hagi e predestinat campionilor

acum 378 zile

Naţionala U21 s-a întors acasă. Zeci de suporteri au venit să-i susţină pe cei care au scris istorie cu lacrimi, după mai bine de 50 de ani.

Neatza cu Răzvan și Dani. Instituţiile de cultură din ţară și-au deschis porţile pentru iubitorii de artă sau de istorie, la Noaptea Muzeelor

acum 417 zile

Românii au ales să meargă la toate obiectivele culturale din țară, în Noatea Muzeelor, mai ales că intrarea a fost gratuită.

Ion Dichiseanu a scris istorie în cinematografie, iar acum îi învață și pe alții

acum 419 zile

"Arta nu înseamnă doar pasiune şi iubire, ci dedicare totală!", asta spune Ion Dichiseanu. Astfel, a creat academia care le oferă copiilor sprijinul necesar pentru a-şi dezvolta abilităţile artistice. Să vedem cum s-a desfăşurat primul concurs.

Roxana Nemeș schimbă prefixul și a organizat un party care va rămâne în istorie

acum 452 zile

Una dintre cele mai provocatoare cântăreţe de la noi, petrecere cu fast în buricul Capitalei! Roxana Nemeş schimbă prefixul şi ne spune ce alte schimbări vrea să mai facă în viaţa ei.

24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Cum s-a făcut Unirea

acum 534 zile

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", prof. dr. Mihai Manea, istoric, a povestit cum a fost făcută Ziua Unirii Principatelor Române.

Doru de la Deepcentral și Cici de la Sistem și-au făcut trupă și vor să facă istorie

acum 536 zile

Doru de la Deepcentral și Cici de la Sistem, bărbații fatali din muzică, și-au făcut trupă și vor să facă istorie.

1
2
3
4
5
»