Cautare: 228 rezultate dupa tagul "porc"

Zodiacul Chinezesc - Ianuarie 2018. Șobolanii trebuie să fie foarte atenți la sănătate

acum 16 zile

În astrologia chinezească, 2018 este anul Câinelui de Pământ , un an ce este asociat cu suişuri şi coborâşuri în orice aspect al vieţii tale.

Ce merge mai bine nainte de o friptură de porc? Țuica fiartă

acum 18 zile

Şi nu doar pentru asta trebuie s-o încercaţi de sărbători. Se spune că de cât de bună iese ţuica depinde norocul omului în anul care vine. În Banat, de exemplu, există o lege a purităţii ţucii fierte. Iar gospodarii nu se abat de la tradiţie. Fiecare ingredient are o semnificaţie...

Mangaliţa îşi face loc pe masa de Crăciun

acum 24 zile

Anul ăsta, românii se înfruptă din toate bucatele pregătite din carnea de porc. Însă, din 2018, mesele ar putea fi pline cu delicatese din Mangaliţa şi Bazna.

Ultima strigare pentru porcul de Crăciun

acum 25 zile

A fost ultima strigare pentru porcul de Crăciun. În târgul de la Călugăreni, Giurgiu, s-au dus negocieri grele. Cum friptura şi sarmalele nu pot lipsi mâine de pe masa în jurul căreia se reuneşte familia, mulţi au căutat marfă de calitate, direct de la producător.

Pomană porcului, primul ospăț de sărbători

acum 26 zile

În timp ce la oraşe este o forfotă încredibilă, în Bucovina, se pregătesc cu migală bunătăţi tradiţionale pentru marele ospăţ. În pensiuni a mirosit toată ziua a sarmale, caltaboş, cârnaţi abia scoşi din afumătoare, dar şi plăcinte. Iar primii turişti care au ajuns au dat...

Primarii din Argeș au sacrificat porci în scop caritabil!

acum 26 zile

Pregătirile sunt în toi pentru o masă de sărbători cât mai îmbelşugată. Şi cum nu e Crăciun fără porc şi preparate din carnea lui, în Argeş a fost mare concurs pe această temă. Câştigătorul a fost un Ghiţă de peste 200 de kilograme. La final, toată carnea de porc a fost...

În nebunia cumpărăturilor, vedeta rămâne şoriciul

acum 28 zile

Acolo unde există poftă, cresc şi preţurile. Un kilogram de şorici se vinde în pieţe şi cu 100 de lei. Cel mai apreciat este cel luat direct de pe porcul bio, de la ţară. Însă, la oraşe ajunge mai degrabă şoriciul industrial, care e cumva o piele fără gust.

O familie din Galați a pârlit porcul în mijlocul străzii

acum 28 zile

Când vine vorba de porcul sacrificat pentru Crăciun, unii oameni nu ţin cont de nimic! Îl taie oriunde, oricum. Aşa cum a procedat o familie din Galaţi, care a considerat că e cât se poate de normal să pârlească porcul pe trotuar, în centrul oraşului.

Ceaunele cu pomana porcului şi jumări au sfârâit toată ziua în gospodării

acum 29 zile

Tradiţia spune că de Ignat, gospodarii taie animalele după ce le-au îngrăşat tot anul. În Timiş, cei mai iscusiţi măcelari român le-au dat clasă sârbilor veniţi să se laude cu reţetele lor.

Porcii crescuți în gospodării, la mare căutare

acum 30 zile

Românii au descoperit un nou mod de a cumpăra porci! Şi asta pentru că s-au trezit prea târziu, când târgurile de profil sunt goale. Aşa se face că - în judeţul Mureş - oamenii au ajuns să bată din poartă în poartă în căutarea unui porc crescut cu mâncare naturală.

Goana după porcul de Crăciun

acum 32 zile

A început nebunia cumpărăturilor. Iar cozile din faţa vitrenelor cu produse din carne par nesfârşite, la orice oră din zi. În pieţe, oamenii aşteaptă chiar şi trei ore în magazine producătorilor.

UPDATE! Atenţie, de unde cumpăraţi carnea de porc! Unii comercianţi din pieţe o vând fără acte

acum 37 zile

Când porcul este ieftin, nu mai contează dacă a fost şi sănătos. Unii comercianţi ar pune la vânzare carne fără acte, dacă marfa este un chilipir. La cinci lei pentru un kilogram de carne, pe nimeni nu mai interesează factura, provenienţă mărfii sau avizul sanitar.

Iarna, anunţată de tăierea porcului

acum 37 zile

Mai mulţi gospodari din judeţul Mureş au furat startul şi au tăiat deja porcul de Crăciun! Au şi o justificare: doar aşa pot afla cât de grea va fi iarna şi cât va ţine. Mai mulţi gospodari din judeţul Mureş au furat startul şi au tăiat deja porcul de Crăciun! Au şi o...

Crăciunul înseamnă miros de cetină, colinde şi cadouri, dar şi mese îmbelşugate

acum 37 zile

Iar pentru români nu există sărbătoare de iarnă fără carne şi preparate de porc. Mulţi nici n-au mai aşteptat Ignatul ca să taie porcul. Aşa că e deja forfotă mare în gospodăriile de la noi. Doar sacrificarea lui Ghiţă înseamnă şi. pomană. Pomana porcului.

O mie de lei, atât ajung să dea românii pentru porcul de Crăciun. Preţurile în târguri aproape s-au dublat faţă de anul trecut

acum 41 zile

S-au dublat preţurile pentru porcii vânduţi în târg direct de crescători. Dacă anul trecut un kilogram de carne, în viu, se dădea şi cu 5 lei, anul acesta, negustorii rar coboară preţul sub 10 lei. Pentru un singur porc, românii au ajuns să plătească în jur de o mie de lei.

Au tăiat porcul de Ziua Naţională

acum 48 zile

Nu au îngraşat porcul în ajun, ci l-au sacrificat. Pentru că, de Ziua Naţională, nu e masă fără mâncare tradiţională. Iar meniul nu ar fi complet fără. pomana porcului.

Cele mai spectaculoase preparate din porc: „ Carnea trebuie ținută la marinat cu 24 de ore înainte”

acum 50 zile

Cele mai delicioase și spectaculoase preparate din porc, în platoul matinalilor. Pentru că sărbătorile ne bat la ușă, învață de la matinali cele mai gustoase rețete.

Porcul de curte nu mai e la căutare, de sărbători. Oamenii cumpără puţin, direct din magazine

acum 53 zile

Până la decoraţiuni, se pregăteşte porcul de Crăciun. Cu o lună înainte de sărbători, în târgul de la Călugăreni, fermierii vând carne proaspătă şi chiar animale vii. Cu toate că marfa e pe alese, producătorii se plâng de vânzări slabe: puţini clienţi mai vin să...

România importă mai bine de jumătate din carnea de porc vândută la noi în țară

acum 57 zile

Alegem porcul românesc! Dar nu prea avem de unde. România are o producţie de aproape 4,5 milioane de porci, anul acesta, la jumătate faţă de cât ar fi necesar ca să umplem rafturile magazinelor. Aproximativ 60% din carnea de porc provine din import. Unde, subvenţiile primite de la stat...

1
2
3
4
5
»

Observator.TV