5 beneficii ale acidului hialuronic pentru ten
Publicat pe 27.07.2020 la 10:52 Actualizat pe 05.08.2020 la 13:48
Acidul hialuronic reprezintă o moleculă compusă din zaharuri, în special polizahrida, care se găsește în țesutul conjunctiv al organismului și în piele. Cu ajutorul acestui compus, pielea rămâne hidratată. Pielea noastră conține acid hialuronic în proporție de 50%, cele mai mari concentrații ale acestui compus fiind la nivelul ochilor și al articulațiilor.
Și cum toate lucrurile frumoase ajung la sfârșit, povestea e valabilă și în cazul acidului hialuronic. O dată cu înaintarea în vârstă (după 26 de ani), producția naturală de acid hialuronic scade din țesuturi. De aceea, este necesar să apelezi la mijloace alternative de suplimentare a tenului cu acid hialuronic, precum serumuri și creme.
Alimente ce conțin acid hialuronic
Consumul anumitor alimente poate suplimenta cantitatea de acid hialuronic din organism de vreme ce unele dintre acestea prelungesc și stimulează producția de acid hialuronic din țesuturi. Roșiile și citricele sunt bogate în naringenă, un flavonoid cu efect inhibitor asupra hialuronidazei. Astfel, se menține în organism acidul hialuronic pentru o perioadă mai lungă de timp.
Magneziul este necesar pentru producția de acid hialuronic. Prin urmare, este indicat să consumi alimente bogate în magneziu precum spanac, semințe, nuci, avocado și varză kale. Peștele, păstârnacul, soia, anghinarele și carnea de pasăre conțin și ele o cantitate însemnată de acid hialuronic.
5 beneficii ale acidului hialuronic pentru ten
1.Hidratare
Acidul hialuronic are o mare capacitate de a reține apa în organism, oferind astfel hidratarea necesară pentru a menține pielea elastică și fermă. Astfel, apariția ridurilor este prevenită.
2.Elasticitate
O piele hidratată corespunzător devine mai elastică și rezistentă. Acidul hialuronic poate stimula producția de colagen. Această proteină previne apariția ridurilor, făcând tenul mai ferm și elastic.
3.Protecția împotriva radicalilor liberi
Dat fiind faptul că acționează ca un antioxidant, acidul hialuronic protejează pielea împotriva efectelor dăunătoare pe care radicalii liberi i-ar putea avea.
4.Cicatrizare
Pe lângă hidratarea intensivă, acidul hialuronic ajută la regenerarea pielii în cazul leziunilor la nivel cutanat. Acest compus poate spori procesul de cicatrizare și regenerare a pielii, calmând în același timp inflamația.
5.Mărirea buzelor și remodelarea feței
Dacă se folosește acid hialuronic injectabil, acesta poate ajuta la umplerea ridurilor, remodelarea pomeților, bărbiei, nasului și linei maxilarului. Mai mult decât atât, acidul hialuronic are efect de filler în cazul injectării în buze, oferind volum și ajutând la remodelarea acestora.
Sursă: doc.ro, nomasvello.ro
CITEȘTE ȘI