5 beneficii ale acidului hialuronic pentru ten

Publicat pe 27.07.2020 la 10:52 Actualizat pe 05.08.2020 la 13:48

profimedia

Acidul hialuronic reprezintă o moleculă compusă din zaharuri, în special polizahrida, care se găsește în țesutul conjunctiv al organismului și în piele. Cu ajutorul acestui compus, pielea rămâne hidratată. Pielea noastră conține acid hialuronic în proporție de 50%, cele mai mari concentrații ale acestui compus fiind la nivelul ochilor și al articulațiilor.

Și cum toate lucrurile frumoase ajung la sfârșit, povestea e valabilă și în cazul acidului hialuronic. O dată cu înaintarea în vârstă (după 26 de ani), producția naturală de acid hialuronic scade din țesuturi. De aceea, este necesar să apelezi la mijloace alternative de suplimentare a tenului cu acid hialuronic, precum serumuri și creme.

Alimente ce conțin acid hialuronic

Consumul anumitor alimente poate suplimenta cantitatea de acid hialuronic din organism de vreme ce unele dintre acestea prelungesc și stimulează producția de acid hialuronic din țesuturi. Roșiile și citricele sunt bogate în naringenă, un flavonoid cu efect inhibitor asupra hialuronidazei. Astfel, se menține în organism acidul hialuronic pentru o perioadă mai lungă de timp.

Magneziul este necesar pentru producția de acid hialuronic. Prin urmare, este indicat să consumi alimente bogate în magneziu precum spanac, semințe, nuci, avocado și varză kale. Peștele, păstârnacul, soia, anghinarele și carnea de pasăre conțin și ele o cantitate însemnată de acid hialuronic.

5 beneficii ale acidului hialuronic pentru ten

1.Hidratare

Acidul hialuronic are o mare capacitate de a reține apa în organism, oferind astfel hidratarea necesară pentru a menține pielea elastică și fermă. Astfel, apariția ridurilor este prevenită.

2.Elasticitate

O piele hidratată corespunzător devine mai elastică și rezistentă. Acidul hialuronic poate stimula producția de colagen. Această proteină previne apariția ridurilor, făcând tenul mai ferm și elastic.

3.Protecția împotriva radicalilor liberi

Dat fiind faptul că acționează ca un antioxidant, acidul hialuronic protejează pielea împotriva efectelor dăunătoare pe care radicalii liberi i-ar putea avea.

4.Cicatrizare

Pe lângă hidratarea intensivă, acidul hialuronic ajută la regenerarea pielii în cazul leziunilor la nivel cutanat. Acest compus poate spori procesul de cicatrizare și regenerare a pielii, calmând în același timp inflamația.

5.Mărirea buzelor și remodelarea feței

Dacă se folosește acid hialuronic injectabil, acesta poate ajuta la umplerea ridurilor, remodelarea pomeților, bărbiei, nasului și linei maxilarului. Mai mult decât atât, acidul hialuronic are efect de filler în cazul injectării în buze, oferind volum și ajutând la remodelarea acestora.

Sursă: doc.ro, nomasvello.ro

CITEȘTE ȘI

5 beneficii ale tratamentului cu colagen

Îngrijirea tenului- Rutina dinaintea machiajului

În articolul

5 beneficii ale acidului hialuronic pentru ten

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x