5 beneficii dovedite științific ale uleiului de cocos

Publicat pe 28.03.2018 la 14:03 Actualizat pe 28.03.2018 la 14:07

Deși uleiul de cocos conține foarte multe grăsimi saturate, studiile au demonstrat faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci au beneficii importante pentru sănătatea noastră, după cum vom vedea în cele ce urmează.

Foto: pixabay.com

Uleiul de cocos este considerat un superaliment, el putând fi utilizat atât în bucătărie, la gătit, cât și în cadrul ritualurilor de frumusețe. Deși uleiul de cocos conține foarte multe grăsimi saturate (motiv pentru care a stârnit adevărate controverse în trecut), studiile numeroase realizate au demonstrat faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci au beneficii importante pentru sănătatea noastră, după cum vom vedea în cele ce urmează:

Accelerează arderea grăsimilor

Dacă te confrunți cu kilograme în plus de care nu poți scăpa orice dietă ai ține, ar fi bine să introduci uleiul de cocos în alimentația ta. Studiile au arătat faptul că uleiul de cocos crește arderile de energie și te ajută să slăbești mai repede și mai sănătos. 30 de grame de ulei de cocos consumat zilnic sub diverse forme te poate ajuta să crești arderile cu până la 120 de calorii pe zi!

Mai mult decât atât, uleiul de cocos te ajută și să îți detoxifici organismul prin conținutul mare de acid lauric. Studiile au arătat faptul că substanțele din uleiul de cocos te ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar și la distrugerea unor bacterii sau ciuperci, cum ar fi stafilococul auriu sau candida.

Combate inflamațiile

Studiile recente au arătat faptul că uleiul de cocos conține anumite substanțe cum sunt polifenolii care au un rol antiinflamator și antioxidant, fiind de folos mai ales persoanelor care se confruntă frecvente cu inflamații. Diferența dintre medicamentele antiinflamatorii pe care le găsim în orice farmacie și uleiul de cocos este faptul că cel din urmă nu are efecte secundare. În acest caz, uleiul de cocos poate fi folosit atât extern pe zonele dureroase, cât și intern pentru o eficacitate maximă.

Te ajută să scapi de riduri

Uleiul de cocos ar trebui să fie cel mai pun prieten al femeilor care vor să scape de urmele vârstei de pe ten. Principalul motiv pentru îmbătrânirea pielii este oxidarea, iar conținutul bogat de vitamina A și E este cel care te ajută să întârzii procesul de antiîmbătrânire. Folosirea uleiului de cocos în ritualul zilnic de îngrijire a pielii ajută și la estomparea ridurilor și a petelor inestetice de pe ten, redându-i acestuia strălucirea pierdută.

Te ajută să ai un păr sănătos

Acizii grași din uleiul de cocos te ajută să ai un păr sănătos și plin de vitalitate. Încearcă să înlocuiești masca de păr din comerț cu uleiul de cocos și vei vedea că nu te vei mai confrunta cu probleme precum ruperea părului sau despicarea firelor. Dacă tendința de îngrășare a părului este mare, ar fi bine să eviți să aplici uleiul de cocos la rădăcini și să te rezumi doar la vârfuri.

Hidratează pielea în profunzime

Dacă te confrunți cu piele uscată, dar nu îți plac cremele hidratante din comerț care îți lasă pielea uleioasă, încearcă uleiul de cocos! Acesta hidratează pielea în profunzime, se absoarbe repede în piele, lăsând-o mai fină și mai catifelată.
După cum poți observa, uleiul de cocos este un produs ce nu trebuie să lipsească din casa ta. Însă, ai foarte mare grijă cum îl alegi pentru că există în comerț și versiuni nu tocmai sănătoase. Ideal ar fi să alegi un ulei de cocos presat la rece pentru că acesta își păstrează toate proprietățile și beneficiile pentru sănătatea ta. Cei de la Bioportal îți pun la dispoziție o gamă largă de ulei de cocos bio de la firme precum Biona, Dragon Superfoods, Niavis sau Bio planete. Încearcă-le și tu!

În articolul

5 beneficii dovedite științific ale uleiului de cocos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 aprilie 2025. Balanțele se gândesc la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Temperaturi de Polul Nord în România, cu două săptămâni înainte de Paşte. A nins puternic, iar zilele următoare sunt anunţate chiar şi -12°C
a1.ro
Radu Ștefan Bănică a știut de mic că va fi artist. Detalii surprinzătoare despre ce îl motivează să-și urmeze visul | Exclusiv
HelloTaste.ro
Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios
Catine
De ce mâncatul în fața televizorului poate fi periculos. Nutriționiștii trag un nou semnal de alarmă
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Tunul financiar reuşit de milionarul român care e coproprietarul celui mai tare restaurant din Dubai! Suma uriaşă care îi intră în cont
MediCOOL
Alăptarea la sân: care sunt sfaturile consultanților în lactație
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Semne vizibile pe piele. Ce este indicat să afli despre aceste simptome dermatologice
HelloTaste
Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate
close
x