5 beneficii dovedite științific ale uleiului de cocos

Publicat pe 28.03.2018 la 14:03 Actualizat pe 28.03.2018 la 14:07

Deși uleiul de cocos conține foarte multe grăsimi saturate, studiile au demonstrat faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci au beneficii importante pentru sănătatea noastră, după cum vom vedea în cele ce urmează.

Foto: pixabay.com

Uleiul de cocos este considerat un superaliment, el putând fi utilizat atât în bucătărie, la gătit, cât și în cadrul ritualurilor de frumusețe. Deși uleiul de cocos conține foarte multe grăsimi saturate (motiv pentru care a stârnit adevărate controverse în trecut), studiile numeroase realizate au demonstrat faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci au beneficii importante pentru sănătatea noastră, după cum vom vedea în cele ce urmează:

Accelerează arderea grăsimilor

Dacă te confrunți cu kilograme în plus de care nu poți scăpa orice dietă ai ține, ar fi bine să introduci uleiul de cocos în alimentația ta. Studiile au arătat faptul că uleiul de cocos crește arderile de energie și te ajută să slăbești mai repede și mai sănătos. 30 de grame de ulei de cocos consumat zilnic sub diverse forme te poate ajuta să crești arderile cu până la 120 de calorii pe zi!

Mai mult decât atât, uleiul de cocos te ajută și să îți detoxifici organismul prin conținutul mare de acid lauric. Studiile au arătat faptul că substanțele din uleiul de cocos te ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar și la distrugerea unor bacterii sau ciuperci, cum ar fi stafilococul auriu sau candida.

Combate inflamațiile

Studiile recente au arătat faptul că uleiul de cocos conține anumite substanțe cum sunt polifenolii care au un rol antiinflamator și antioxidant, fiind de folos mai ales persoanelor care se confruntă frecvente cu inflamații. Diferența dintre medicamentele antiinflamatorii pe care le găsim în orice farmacie și uleiul de cocos este faptul că cel din urmă nu are efecte secundare. În acest caz, uleiul de cocos poate fi folosit atât extern pe zonele dureroase, cât și intern pentru o eficacitate maximă.

Te ajută să scapi de riduri

Uleiul de cocos ar trebui să fie cel mai pun prieten al femeilor care vor să scape de urmele vârstei de pe ten. Principalul motiv pentru îmbătrânirea pielii este oxidarea, iar conținutul bogat de vitamina A și E este cel care te ajută să întârzii procesul de antiîmbătrânire. Folosirea uleiului de cocos în ritualul zilnic de îngrijire a pielii ajută și la estomparea ridurilor și a petelor inestetice de pe ten, redându-i acestuia strălucirea pierdută.

Te ajută să ai un păr sănătos

Acizii grași din uleiul de cocos te ajută să ai un păr sănătos și plin de vitalitate. Încearcă să înlocuiești masca de păr din comerț cu uleiul de cocos și vei vedea că nu te vei mai confrunta cu probleme precum ruperea părului sau despicarea firelor. Dacă tendința de îngrășare a părului este mare, ar fi bine să eviți să aplici uleiul de cocos la rădăcini și să te rezumi doar la vârfuri.

Hidratează pielea în profunzime

Dacă te confrunți cu piele uscată, dar nu îți plac cremele hidratante din comerț care îți lasă pielea uleioasă, încearcă uleiul de cocos! Acesta hidratează pielea în profunzime, se absoarbe repede în piele, lăsând-o mai fină și mai catifelată.
După cum poți observa, uleiul de cocos este un produs ce nu trebuie să lipsească din casa ta. Însă, ai foarte mare grijă cum îl alegi pentru că există în comerț și versiuni nu tocmai sănătoase. Ideal ar fi să alegi un ulei de cocos presat la rece pentru că acesta își păstrează toate proprietățile și beneficiile pentru sănătatea ta. Cei de la Bioportal îți pun la dispoziție o gamă largă de ulei de cocos bio de la firme precum Biona, Dragon Superfoods, Niavis sau Bio planete. Încearcă-le și tu!

În articolul

5 beneficii dovedite științific ale uleiului de cocos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x