5 greșeli frecvente pe care femeile le fac cu parfumul

Publicat pe 02.05.2018 la 09:36 Actualizat pe 02.05.2018 la 09:55

Așa cum un studiu realizat de Monell Chemical Senses Center arată, atunci când alegi un parfum de calitate, persoanele din jurul tău te consideră mai atractivă.


De câte ori nu ți-a atras atenția o persoană datorită parfumului? Un parfum de calitate poate spune foarte multe despre o femeie. Parfumul definește personalitatea, atitudinea și reprezintă chiar un reper. Ceea ce puține persoane știu este că există anumite reguli pentru purtatul unui parfum, la fel cum porți și o haină. Acesta trebuie folosit în funcție de vestimentație și accesorizare, însă niciodată în exces. Așa cum un studiu realizat de Monell Chemical Senses Center arată, atunci când alegi un parfum de calitate, persoanele din jurul tău te consideră mai atractivă. Acesta este doar unul dintre efectele spectaculoase ale unui parfum bun. Folosit însă greșit, parfumul își poate pierde rapid din calitate.

5 greșeli frecvente pe care femeile le fac cu parfumul:

1. Îl aplici greșit pe încheietura mâinii

Este unul dintre cele mai comune obiceiuri printre femei atunci când se parfumează. Un spray scurt pe încheietura mâinii, apoi cu cealaltă încheietură presezi, ca lichidul să intre mai rapid în piele. Potrivit lui Francis Kurkdjian, un cunoscut expert francez din domeniul parfumurilor de calitate, acest proces este complet greșit. Frecarea pielii încălzește zona pe care a fost aplicat parfumul, iar procesul eliberează enzime care schimbă mirosul original.

2. Mediul în care este păstrat

Parfumul este foarte pretențios. Deși vine deja într-o sticluță închisă ermetic, modul în care parfumul e depozitat contează enorm. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să plimbi sticla prin casă, dintr-un dulap răcoros într-o zonă care este bătută mereu de soare. Această trecere de la rece la cald va face ca parfumul să-și piardă din consistență.

3. Cele mai bune esențe vin în sticlele mici

O sticlă mare de parfum are avantajul că rezistă mai mult, dar doar din punct de vedere cantitativ. La nivel calitativ, Francis Kurkdjian explică faptul că odată ce sticluța a fost golită pe jumătate, oxigenul va descompune parfumul și astfel acesta va rezista mai puțin. Așadar, dacă vreți să investiți într-un parfum de calitate, aveți grijă să cumpărați sticluțe mici.

4. Parfumul 100% natural

Există această idee pe piață de parfum 100% natural, doar că acest parfum nu este tocmai așa, deoarece anumite plante nu pot trece printr-un proces natural de extracție a aromei. Astfel, vorbim despre un proces sintetic de producere a parfumului.

5. În zilele călduroase, nu îl aplica pe piele

Pentru că e primăvară și te pregătești cu siguranță de marea vacanță la mare, trebuie să știi că în zilele foarte călduroase nu este recomandat să-ți aplici parfumul direct pe piele. Din cauza temperaturilor ridicate, pielea va fi mai grasă, va transpira, iar parfumul își va pierde rapid din mirosul original. De preferat ar fi ca în astfel de zile să își aplici parfum în păr și în mod garantat va rezista mai mult.

Mici sfaturi de acest fel te pot ajuta să îți păstrezi parfumul preferat mai mult timp, să te bucuri de un miros spectaculos în cele mai importante momente și să alegi mai bine pe viitor ce ți se potrivește. Un parfum elegant sau îndrăzneț va reuși de fiecare dată să te pună în evidență. E important ca prin ceea ce faci să îl pui și tu în evidență la rândul tău.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: mlasaimages

În articolul

5 greșeli frecvente pe care femeile le fac cu parfumul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 aprilie 2024. Taurii trebuie să se organizeze mai bine. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
a1.ro
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
HelloTaste.ro
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Catine
Zodii care pot depăși toate obstacolele pe 18 aprilie 2024. Respectul față de sine îi va ajuta mult
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
MediCOOL
Sarea amară (sare Epsom): întrebuințări și beneficii pentru sănătate
Spynews
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
DeParinti
Obiceiuri prin care poți să-ți încurajezi copilul să fie de succes. Sfaturi utile pentru a-i crește încrederea
MediCOOL
Obiceiul care îți îmbunătățește sănătatea tractului digestiv. Rolul igienei orale
HelloTaste
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
x