5 Produse de ingrijire pe care orice femeie trebuie sa le foloseasca

Publicat pe 01.03.2019 la 17:42 Actualizat pe 01.03.2019 la 17:47

Orice femeie isi doreste sa aiba mereu o piele catifelata, fara riduri, ori alte imperfectiuni. Insa, din pacate, stresul, alimentatia nesanatoasa si ingrijirea neadecvata sunt factori care isi pun amprenta asupra aspectului tenului nostru.

Orice femeie isi doreste sa aiba mereu o piele catifelata, fara riduri, ori alte imperfectiuni. Insa, din pacate, stresul, alimentatia nesanatoasa si ingrijirea neadecvata sunt factori care isi pun amprenta asupra aspectului tenului nostru.

Semnele imbatranirii pielii apar mai repede decat isi imagineaza multe femei. Mai exact, dupa varsta de 30 de ani, structura pielii incepe sa se schimbe, iar colagenul, elastina si nivelul acidului hialuronic incep sa scada. De asemenea, expunerea indelungata la soare are efecte nocive, grabind procesul de imbatranire. Nu poti opri inaintarea in varsta, insa stilul tau de viata si rutina de ingrijire au un rol crucial pentru felul in care arati. Asadar, exista anumite masuri preventive pe care le poti lua pentru a nu te confrunta cu o imbatranire prematura. Iata care sunt acestea!

Reguli simple pentru ingrijirea tenului

Pentru a avea un ten sanatos – curatarea regulata, cu produse care se potrivesc tipului tau de piele, nu ar trebui sa lipseasca. Incearca sa folosesti produse care nu contin ingrediente daunatoare. Poti incerca, de exemplu, cosmetice Doterra cu ulei esential. Acestea sunt produse naturiste, care se potrivesc oricarui tip de ten. Folosind produse BIO, reusesti sa iti mentii prospetimea tenului, pe termen lung.

Daca iubesti fardurile si le folosesti regulat, evita sa dormi machiata. In plus, sa te demachiezi nu este suficient. Ai nevoie de o ingrijire adecvata, pentru ca, in caz contrar, porii ajung sa se astupe si vei ajunge sa ai probleme cu punctele negre, ori acneea.
Asadar, dupa ce ai indepartat machiajul, spala-ti fata folosind un gel care se potriveste tenului tau. Recomandat este sa nu iti speli fata cu apa fierbinte, pentru ca acest obicei iti poate afecta pielea pe termen lung. De ce? Pentru ca apa fierbinte distruge uleiul natural al celulelor, iar pielea devine uscata. Prin urmare, ideal este ca apa sa aiba o temperatura medie.

Odata ce ai curatat fata, aplica o masca si las-o sa actioneze 15 minute. Daca ai tenul gras, de exemplu, foloseste o masca astringenta, iar in cazul unui ten uscat – foloseste una hidratanta. Insa, nu uita: Nu aplica masca de fata in fiecare zi!

Exfolierea este un alt pas important pentru un ten frumos si sanatos. Ea are rolul de a elimina celulele moarte (de la suprafata pielii) care blocheaza porii. Pentru a iti exfolia tenul, poti sa-ti achizitionezi din comert un produs special, ori poti face un scrub cu zahar, ori cafea.
Daca ai tenul sensibil, exfolierea poate fi un procedeu destul de agresiv pentru piele, asa ca nu exagera. Exfoliaza-ti pielea de maximum doua ori pe saptamana.

Nu uita: Rutina zilnica de ingrijire a tenului depinde in primul rand de tipul de piele, varsta, dar si de anotimp (rece, cald).

5 Produse de ingrijire pe care orice femeie trebuie sa le foloseasca

Indiferent de varsta, este bine sa ai o rutina de ingrijire a pielii. Aceasta trebuie curatata, hidratata si protejata zilnic de agresiunile la care este expusa (praf, ori raze ultraviolete). Mai bine spus, trebuie sa previi problemele pielii, pentru ca uneori iti poate fi destul de dificil sa le tratezi.
Asadar, exista cateva produse de skincare pe care orice femeie ar trebui sa le foloseasca. Acestea sunt:

Lotiunea de curatare a tenului: Aceasta este esentiala, pentru ca la nivelul tenului exista glande sebacee, iar din cauza lor pielea are un aspect uleios si lucios. In plus, folosirea produselor cosmetice (exemplu fiind fondul de ten) poate duce la crearea unui strat de impuritati pe fata. Demachierea nu este de ajuns pentru a indeparta acest strat de impuritati. Astfel ca, lotiune de curatare este mai mult decat importanta.

Scrub exfoliant: Exfolierea este esentiala pentru indepartarea celulelor moarte. Fie ca folosesti produse din comert, ori un scrub preparat de tine, nu exagera cu exfolierea. Daca optezi pentru un exfoliant din comert, opteaza pentru unul cu pH neutru, intrucat este perfect pentru a purifica si netezi pielea.

Crema hidratanta: O crema hidratanta, folosita de doua ori pe zi (dimineata si seara) face minuni pentru tenul tau. Aceasta previne aparitia ridurilor, fiind esentiala pentru mentinerea elasticitatii si sanatatii pielii.

Crema de ochi: Pielea din jurul ochilor este extrem de sensibila, ea fiind cea mai subtire piele de pe corp. Asadar, crema pentru zona ochilor hidrateaza pielea si o revigoreaza si, cel mai important, previne ridurile.

Lotiunea hidratanta pentru corp: Acest produs mentine sanatatea pielii, o hidrateaza si o catifeleaza. Vitaminele, mineralele si aminoacizii din lotiunile de corp protejeaza si tonifica pielea, imbunatatindu-i textura. Asadar, foloseste in fiecare seara, dupa baie, lotiune hidratanta, pentru ca pielea ta sa aiba un aspect placut si pentru a evita semnele timpurii ale imbatranirii.

Se stie ca frumusetea este trecatoare, insa, un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata, din care nu lipsesc fructele si legumele, mult sport, dar si o ingrijire corespunzatoare sunt elemente esentiale, pentru a iti pastra farmecul. De asemenea, nu uita sa incluzi in rutina ta de skincare produsele enumerate mai sus. Foloseste-le cu incredere, pentru ca ele sunt aliatul frumusetii tale.

În articolul

5 Produse de ingrijire pe care orice femeie trebuie sa le foloseasca

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x