5 trucuri pentru aplicarea fondului de ten

Publicat pe 14.07.2020 la 12:54 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:13

profimedia

Aplicarea fondului de ten este un pas important din rutina ta de machiaj. Felul cum îl aplici te va ajuta să îl păstrezi intact pe față întreaga zi, fără să lași urme inestetice și fără ca acesta să se strângă în pliuri. De asemenea, este important să alegi nuanța potrivită pentru culoarea tenului tău. Iată câteva sfaturi după care te poți ghida când te machiezi.

5 trucuri pentru aplicarea fondului de ten

1.Alegerea nuanței potrivite

Pentru a alege nuanța potrivită de fond de ten, trebuie să testezi produsul pe zona bărbiei. Întinde o cantitate mică de fond de ten și compară cu restul tenului unde nu ai aplicat deloc fond de ten pentru a observa dacă există o diferență de nuanțe. Este indicat ca vara să porți un fond de ten adaptat culorii pielii tale după ce te-ai bronzat. Altfel, fața ta va arăta mai palidă în comparație cu restul pielii dacă aplici un fond de ten prea deschis.

2.Pregătirea tenului

Dacă vrei ca fondul tău de ten să arate cât mai natural, este necesar să pregătești tenul în prealabil pentru ca acesta să capete textura dorită. De aceea, trebuie să îți cureți tenul cu apă micelară, să aplici o cremă hidratantă de zi și un primer. După ce aceste produse se absorb pe rând în piele, poți aplica fondul de ten.

3.Textura fondului de ten

De regulă, fondul de ten matifiant, cu textură densă, creează efectul de mască, fiind inestetic. Aplicarea fondului de ten trebuie făcută într-un mod cât mai natural, ajutând la estomparea micilor imperfecțiuni. Pe de altă parte, un fond de ten cu textură fluidă, e mai ușor de purtat indiferent de anotimp, ajutând tenul să pară luminos și tânăr.

4.Aplică fondul de ten cu degetele

Folosirea pensulelor de machiaj și a bureților reprezintă o cauză pentru apariția acneei. Când folosești aceste ustensile de machiaj, riști să lași pe ten urme inestetice de la burețel sau pensule. De aceea, cel mai indicat este să te speli bine pe mâini înainte de a aplica fondul de ten și să îl tapotezi cu degetele, aplicând din aproape în aproape o cantitate mică de produs.

5.Aplicarea pudrei

După ce ai aplicat fondul de ten lichid, poți aplica pudră translucidă deasupra pentru a fixa și uniformiza fondul de ten. Fii foarte atentă la cantitatea de pudră pe care o folosești pentru că ce e prea mult strică. Insistă doar pe zonele unde știi că excesul de sebum ar putea deveni vizibil peste câteva ore, cum ar fi zona nasului, frunții și bărbiei.

CITEȘTE ȘI

5 tipuri de manichiură perfecte pentru vară

Ce bijuterii se poartă în 2020? – 5 bijuterii pe care trebuie să le ai

În articolul

5 trucuri pentru aplicarea fondului de ten

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x