6 mituri despre cura de slăbire. Ce să faci și ce nu atunci când vrei să scapi de kilograme

Publicat pe 06.12.2016 la 12:10 Actualizat pe 06.12.2016 la 12:16

Atunci cand vine vorba de pierderea greutatii, nici nu mai stii pe cine sa crezi la cate sfaturi contradictorii auzi. Ei bine, iti propunem sa descoperi 6 mituri despre curele de slabire.

Foto: hepta.ro

Vreau să încap în rochia aia superbă la petrecerea de Revelion. Deci, mă pun pe slăbit”. Multe dintre noi și-au spus asta măcar o dată, apoi am urmat o cură draconică de slăbire, crezând că numai astfel vom obține rezultatele dorite în timpul propus. Însă, nu toate curele de slăbire au același efect la fiecare dintre noi. Și, în plus, pe internet și în reviste găsim tot felul de informații care se bat cap încap. Iată, așadar, câteva mituri despre curele de slăbire, pe care ste bine să le știți înainte de a trece la fapte.

Micul dejun are un rol determinant în curele de slăbire

Dacă săriți peste micul dejun, spun unii creatori de regimuri de slăbit, cura voastră se duce pe apa sâmbetei. Studiile arată că, dacă nu mâncați dimineața, vi se va face și mai foame, iar la prima masă pe care o veți lua, veți avea tendința să mâncați și mai mult. Pentru a compensa. Însă, nu este obligatoriu să mâncați o cantitate dublă, ci trebuie să găsiți acel echilibru care să vă ajute în cura voastră de slăbire.

Evitați mesele după ora 20.00

Mesele luate seara, după o anumită oră, vă face să vă îngrășați. De fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Nu o spunem noi, ci specialiștii. Atâta vreme cât nu consumați cantități uriașe de calorii la ceas de seară, regimul vostru nu este în pericol. Deci, nu ora la care mâncați seara este importantă, ci cantitatea de calorii ingerată.

Pot să beau sucuri light și nu mă îngraș

Total fals! De cele mai multe ori, din scopuri comerciale, producătorii au introdus cuvântul ”light” în denumirea produselor, pentru ca, astfel, ele să fie consumate și se persoanele care sunt atente la siluetă. S-a demonstrat că, dacă beți sucuri light, pofta de mâncare crește cu 20-25%.

Cafeina este un bun aliat în curele de slăbire

Asta este ideea promovată de unii promotori. Însă, lucrurile nu stau chiaar așa. Consumul ridicat de cafea duce la creșterea ritmului cardiac. Prin urmare, asta va duce la apariția unui disconfort. Deci, cafeau trebuie consumată cu moderație.

Numărați tot timpul caloriile alimentelor pe care le consumați

Treaba asta poate duce la obsesie! Decât să stați să faceți calcule peste calcule, ar fi mult mai indicat să adoptați un regim alimentar sănătos.

De vină sunt genele

”Nu pot să slăbesc pentru că asta mi-e moștenirea genetică”, pare a fi laitmotivul multora. Totuși, lucrurile depind doar de stilul nostru de viață. Conform unor studii, moștenirea genetică nu este cea care vă împiedică în totalitate să slăbiți. Poate că e nevoie să depuneți un efort mai mare decât ceilalți pentru a ajunge la silueta dorită. Sau, poate, trebuie să fiți mai atenți la ce și cât mâncați.

În articolul

6 mituri despre cura de slăbire. Ce să faci și ce nu atunci când vrei să scapi de kilograme

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x