7 tratamente pentru corp ușor de preparat în casă

Publicat pe 17.07.2020 la 11:23 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:09

Măștile de față reprezintă activitatea numărul unu de relaxare a sexului frumos. Toate femeile își doresc un ten curat, fin, lipsit de imperfecțiuni care radiază de sănătate și strălucire. Motiv pentru care s-a creat o adevărată cursă de viteză pentru găsirea cremei “minune”, a acizilor, serumurilor și multor altor lucruri care să ofere cele dorite. În căutarea “poțiunii magice” care să asigure frumusețea veșnică testăm tot felul de produse nepotrivite tenului nostru, produse neinspirate care ne atacă tenul, în loc să-l vindece.

Dacă te-ai săturat să încerci tot felul de măști din comerț și-ți dorești ceva practic, necostisitor și ușor de realizat urmează următoarele rețete de măști ușor de preparat în casă cu cele mai uzuale alimente.

7 tratamente pentru corp ușor de preparat în casă

Exfoliant pentru corp sau față

1. Exfoliere cu mălai

Pentru exfolierea strict a feței se amestecă mălaiul cu gelul de curățare pentru față. Se udă puțin tenul și se aplică amestecul prin masări relativ ușoare. Pentru exfolierea corpului se vor folosi în combinație mălaiul și mierea de albine.

2. Exfoliere cu fulgi de ovăz

Se amestecă într-un bol fulgii de ovăz cu miere și ulei de măsline sau/și ulei de cocos. După omogenizare aplicăm produsul pe pielea umedă prin mișcări delicate.

3. Exfoliere pentru buze

Simplu și ușor de vrei să-l mănânci! Vei avea nevoie de ulei de cocos, zahăr brun și miere de albine. După amestecarea ingredientelor e numai bun pentru a-ți lăsa buzele hidratate și mătăsoase. Se poate păstra la frigider pentru câteva zile fără probleme.

Tratament pentru păr

Într-un bol pisăm câteva căpșuni până se transformă într-o pastă, adăugăm iaurt simplu grecesc și puțin oțet de mere. Se aplică pe scalpul uscat, nu este nevoie să udăm părul înainte, și se masează ușor. Rolul tratamentului este sa estompeze secreția de sebum, perfect pentru persoanele cu păr cu tendințe de îngrășare.

Tratament pentru cearcăne

Ce poate fi mai simplu decât un pliculeț de ceai verde? Se fierb înainte pliculețele de ceai, se storc foarte bine și se lasă la răcit, apoi se aplică pe ochi pentru 10-15 minute.

Pentru ten

1. Mască cu avocado

Într-un bol pisăm o jumătate de avocado copt, o jumătate de banană și le omogenizăm cu ulei de măsline. Aplicați seara pe ten pentru 15-20 de minute. A se utiliza pentru tenul gras cu tendințe acneice.

2. Mască regeneratoare

Masca necesită trei ingrediente, și anume miere de albine, ulei de măsline și afine. După omogenizarea acestor trei ingrediente se aplică pe față 15-20 de minute pentru regenerarea tenului.

3. Mască cu banană

Un combo și mai delicios este cel de banană pisată cu miere care ajută la hidratarea și revitalizarea tenului uscat.

CITEȘTE ȘI

Frumusețe antică! Ce ritual de îngrijire aveau Cleopatra și Nefertiti

7 sfaturi pentru a preveni problemele tenului

În articolul

7 tratamente pentru corp ușor de preparat în casă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp