Ce spun ridurile de pe față despre sănătatea ta?

Publicat pe 17.10.2018 la 09:59 Actualizat pe 17.10.2018 la 10:03

Iată care pot fi câteva dintre cauzele îmbătrânirii premature ale pielii.

Dacă ridurile te-au luat prin surprindere trebuie să știi că ele nu apar neapărat din cauza înaintării în vârstă ci pot fi un semn că nu acordăm suficientă atenție îngrijirii pielii și corpului. Așadar înainte de a te grăbi să dai cu creme anti ageing, analizează-ți obiceiurile de zi cu zi, fă-ți un set de analize și vezi ce anume cauzează accentuarea liniilor de pe față.

Iată care pot fi câteva dintre cauzele îmbătrânirii premature ale pielii:

În urma studiilor realizate de experții în cartografierea semnelor de pe față, menționate de site-ul www.littlethings.com, ridurile și liniile fine sunt conectate direct la restul corpului. Prin linii și semne ce ne apar pe față, corpul ne trimite mesaje de alarmă pe care nu trebuie să le ignorăm.

1. Deshidratarea

Buzele crăpate, pielea uscată și în cele din urmă accentuarea liniilor fine de pe față pot fi cauze ale deshidratării.

Pentru a evita acest lucru, trebuie în primul rând să bei cel puțin doi litri de apă pe zi și să eviți pe cât posibil cafeaua și alcoolul în exces, acestea fiind cauze populare ale deshidratării.

În a doilea rând, expunerea îndelungată la soare (chiar și iarna la schi), fără folosirea protecției solare corespunzătoare pielii tale, este una din cauzele cele mai comune pentru îmbătrânirea prematură a pielii.

De asemenea, dacă la muncă sau acasă ai aer condiționat, e de preferat să existe în încăpere și un umidificator pentru a evita ca aerul din încăpere să devină uscat și prin urmare să-ți usuce pielea.

2. Stresul

Liniile orizontale de pe frunte pot însemna că nu gestionezi bine lucrurile stresante din viața ta și le „aduni” pe toate chiar pe frunte. Ridurile orizontale pot însemna că ai nevoie să te relaxezi și poate chiar să iei o mică pauză de la viața ta prezentă.

Aceleași linii de pe frunte se spune că sunt direct conectate și la stomacul tău așadar pot fi un indicator că mănânci prea mult zahăr sau grăsimi și din nou, că nu bei suficientă apă. Apariția prematură a acestor linii ar trebui să fie un semnal de alarmă că nu ai suficientă grijă la alimentație.

Cel mai bine este să previi aceste probleme prin tratamente antirid la îndemână , printre care și o alimentație corespunzătoare.

Anumite alimente sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra sănătății și frumuseții pielii: uleiul de măsline, peștele, ouale, ficatul, avocado, nucile etc. sunt câteva dintre acestea. Este vorba, în primul rând, despre alimente care conțin Omega 3 și vitaminele A, C și E.

3. Problemele de sănătate

Ridurile oblice care apar deseori între sprâncene, pot spune ceva despre starea ficatului sau a pancreasului tău.

Dacă nu te încrunți des și totuși aceste riduri sunt adânci este posibil să ai probleme cu digestia și prin urmare trebuie să-ți schimbi dieta alimentară și să-ți faci un set de analize.

Aceeași problemă poate fi indicată și de așa numitele riduri „labă de gâscă”. Acestea pot apărea însă și din cauza expresiilor faciale repetate de-a lungul anului, cum e un zâmbet larg, sau din cauza faptului că stai prea mult cu ochii în calculator sau pe telefon și lumina te obligă deseori să mijești ochii.

Ridurile din jurul gurii pot fi de asemenea un indicator al unor probleme cu intestinele. Pentru aceasta e necesar să ai o dietă corespunzătoare, plină de vitamine și să faci sport.

Liniile de pe gât în schimb, sunt conectate la glanda tiroidă, așadar asigură-te că introduci suficient zinc și vitamina A în dieta ta și că ești la zi cu analizele.

4. Oboseala

Pungile de sub ochi și ridurile ce se formează în consecință, pot fi cu precădere cauza nopților pierdute, însă pot fi și un indicator pentru o circulație proastă sau probleme la rinichi.

Ca să le previi, încearcă să dormi cel puțin 8 ore pe noapte sau cât ai nevoie ca să te simți odihnită, bea multe lichide și mănâncă fructe.

Multe din riduri sunt și așa numitele riduri de expresie ce se formează după vârsta de 30 de ani și acestea sunt formate din cauza gesturilor repetate. Dacă nu te putem sfătui să nu râzi pentru că râsul este la urma urmei, cel mai bun medicament pentru orice problemă, evită totuși să stai încruntată și pe cât posibil, rămâi pozitivă și relaxată.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Ce spun ridurile de pe față despre sănătatea ta?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 aprilie 2024. Taurii trebuie să se organizeze mai bine. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia ia și 2000 de euro pe lună"
a1.ro
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
HelloTaste.ro
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Catine
Zodii care pot depăși toate obstacolele pe 18 aprilie 2024. Respectul față de sine îi va ajuta mult
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a „moştenit” de la tatăl său
MediCOOL
Sarea amară (sare Epsom): întrebuințări și beneficii pentru sănătate
Spynews
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
DeParinti
Obiceiuri prin care poți să-ți încurajezi copilul să fie de succes. Sfaturi utile pentru a-i crește încrederea
MediCOOL
Obiceiul care îți îmbunătățește sănătatea tractului digestiv. Rolul igienei orale
HelloTaste
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
x