Cremă hidratantă: Câte tipuri de creme hidratante există?

Publicat pe 28.07.2020 la 13:11 Actualizat pe 05.08.2020 la 13:45

profimedia

Un ten hidratat este un ten sănătos, care are o strălucire naturală. Găsirea cremei hidratante potrivite poate fi o cursă dificilă, mai ales atunci când te confrunți cu diferite probleme precum tenul uscat sau gras, acnee sau riduri profunde.

Îngrijirea adecvată a tenului te va ajuta să ai un ten care radiază de frumusețe. Alege o cremă care conține ingrediente benefice ce ajută la tratarea problemelor tenului tău, pe lângă hidratarea în profunzime.

O cremă hidratantă nu este făcută doar să suplimenteze aportul de apa de la nivelul pielii, ci îl și menține în stratul superior al acesteia. Glicerina, ureea, vitaminele, propilenglicolul și proteinele ajută la absorbția apei în stratul exterior al pielii.

Tipuri de creme hidratante

-cremă hidratantă în funcție de tipul de ten
-cremă hidratantă de zi sau de noapte
-cremă hidratantă în funcție de zone

În general, cremele hidratante creează o barieră temporară ce protejează țesutul și stimulează capacitatea acestuia de regenerare. Ingredientele dintr-o cremă care determină menținerea pielii hidratate sunt vaselina, lanolina și uleiurile minerale. Pe lângă aceste ingrediente, cremele hidratante mai conțin și agenți emolienți care se integrează în spațiile libere dintre celulele cutanate, ajutând pielea să rămână tânără.

Cremă hidratantă în funcție de tipul de ten

Ten gras
Pentru tenul gras, ai nevoie de o cremă hidratantă ce nu conține emolienți pe bază de ulei deoarece ar suplimenta excesul de sebum deja existent și ar spori apariția acneei.

Ten uscat
Formulele pentru tenul uscat au în compoziție și ingrediente pe bază de ulei, precum vaselina.

Ten sensibil
Cremele hidratante pentru ten sensibil nu trebuie să conțină parfumuri, coloranți sau conservanți pentru că ar putea produce iritații.

Cremă hidratantă de zi sau de noapte

O cremă hidratantă de zi trebuie neapărat să conțină și factor de protecție SPF pentru a îngrij și proteja pielea împotriva radiațiilor UV. Crema hidratantă de noapte este de obicei mai grasă decât cea de zi, care e făcută să aibă o textură mai ușoară. Crema de noapte are un efect ce durează circa 8 ore.

Cremă hidratantă în funcție de zone

Cremă hidratantă de ochi
Crema hidratantă pentru ochi ajută la prevenirea și estomparea ridurilor fine din jurul ochilor pentru ca tenul tău să arate mai tânăr și mai proaspăt.

Cremă hidratantă de buze
Pe lângă balsamul de buze pe care majoritatea femeilor sunt obișnuite să îl folosească, este necesară și o cremă hidratantă pentru buze, de preferat una care poate fi aplicată pe timp de noapte. Astfel, buzele tale vor fi mai voluptoase și mai moi.

Sursă: sfatulmedicului.ro

CITEȘTE ȘI

Tipuri de ten

Cum știi ce subton are pielea ta?- 5 metode de a afla

În articolul

Cremă hidratantă: Câte tipuri de creme hidratante există?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x