Cum alegi rujul potrivit pentru tine? – 5 trucuri

Publicat pe 15.07.2020 la 14:20 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:12

profimedia

Toate femeile îl poartă, poate au chiar câte unul în fiecare poșetă. Rujul e mai mult decât un produs cosmetic, devenind un accesoriu des utilizat, în unele cazuri chiar de câteva ori pe zi. Dacă nu pleci niciodată de acasă fără să porți ruj, atunci trebuie să afli cum alegi o nuanță potrivită în funcție de culoarea tenului și de ocazie.

Cum alegi rujul potrivit pentru tine?

1.În funcție de nuanța tenului

Mulți make-up artiști recomandă alegerea unui ruj care este cu două nuanțe mai închis decât nuanța naturală a buzelor. În funcție de nuanța tenului, pentru un ten deschis la culoare, este indicat să porți un ruj în nuanțe de roz și corai, pentru un ten mediu este recomandat un ruj roz închis, mov sau burgundy, iar tenului închis i se potrivesc nuanțele intense de roșu și maro.

2.Mărimea buzelor

Dacă ai buzele subțiri, ar trebui să eviți nuanțele strălucitoare și pe cele închise pentru că acestea vor accentua mărimea buzelor. În schimb, dacă ai buzele cărnoase, nu aplica rujuri prea deschise la culoare.

3.Ține cont de subtonuri

Subtonurile tenului pot fi calde sau reci. Cel cald presupune nuanțe de galben, iar cel rece nuanțe de albastru. Cel mai bine îți poți da seama de subtonurile pielii dacă privești venele de la încheietura mâinii în lumină naturală. Pielea ta are subtonuri reci dacă venele par mult mai albastre în lumină. Dacă acestea se văd verzi, atunci ai subtonuri calde. Așadar, pentru subtonurile calde se potrivesc nuanțele de ruj piersică, maro și nude, iar pentru cele reci se potrivește un ruj roșu, mov sau roz.

4.Restul machiajului contează

Aplicarea unui ruj puternic se combină minunat cu un machiaj discret al ochilor. Dacă dorești să dai volum buzelor tale, poți aplica lipgloss pe mijlocul buzei de jos. De asemnea, rujul se poate folosi și pe post de blush, aplicând o cantitate foarte mica pe obraji.

5.Culoarea părului

Alegerea unei anumite culori a părului va influența și modul în care te machiezi. Astfel, dacă ai părul blond, poți purta nuanțe deschise de ruj, precum piersică, roz și rose. Părul roșcat cere nuanțe naturale de bej sau tonuri mai aprinse de roz, iar părului brunet i se potrivesc nuanțele de roșu și maro.

CITEȘTE ȘI

5 trucuri pentru aplicarea fondului de ten

5 tipuri de manichiură perfecte pentru vară

În articolul

Cum alegi rujul potrivit pentru tine? – 5 trucuri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x