Ce să faci ca să ai un păr frumos și sănătos. TRUCURI prețioase de la specialist!

Publicat pe 31.01.2017 la 15:01 Actualizat pe 31.01.2017 la 15:13

Cele mai tari ponturi pentru un par de nota 10!

Când vine vorba de podoaba capilară, suntem dispuși să facem orice ca să arate cât mai bine. Tocmai din acest motiv, ți-am pregătit un material cu trucuri prețioase de la specialist, care îți vor fi de mare ajutor.

Detoxifierea organismului reprezintă o practică des adoptată în ultimii ani, fie că vorbim de cure exclusive cu lichide sau cu alimentație raw vegana. De ceva vreme se vorbește din ce în ce mai multe despre detoxifierea părului.

Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu spune că o cură de detox este bine să fie urmată de cel puțin două ori pe an pentru ca părul să fie frumos și sănătos. Specialistul recomandă șampoane naturale, masajul cu ulei de ricin și măștile hidratante.

Șampon natural


Orice detox trebuie să înceapă în primul rând cu un șampon natural, făcut în casă, din lapte de cocos (1 sfert de cană), săpun lichid organic și 20 de picături de ulei esențial de lavandă, rozmarin sau portocală pentru a-i da o aromă aparte.

Dacă părul este uscat, putem adăuga și o linguriță de ulei de măsline sau de migdale pentru hidratare.

Întotdeauna șampoanele 100% naturale sunt acelea care au un termen de valabilitate scurt, de maximum o luna. Un astfel de șampon natural trebuie agitat foarte bine înainte de utilizare, pentru că ingredientele se decantează și se separă în acest amestec, dacă șamponul nu este folosit 24 de ore
”, spune Cristi Pascu.

Masaj cu uleiul de ricin

După spălarea cu un șampon natural, părul trebuie masat cu ulei de ricin.

Masajul duce la îmbunătățirea circulației sangvine periferice, iar uleiul de ricin pătrunde mai ușor în scalp, accelerează și facilitează creșterea părului. Este arhicunoscută proprietatea uleiului de ricin, care acționează că un excitant pentru rădăcină firului de păr și pentru gene”, declară specialistul.

Măști naturale

Pentru că detox-ul să fie complet, hairstylistul recomandă folosirea măștilor naturale de avocado, la care se adaugă o linguriță de ulei de măsline sau de cocos, o linguriță de miere și un gălbenuș de ou, iar timpul de acționare este de 20 de minute.

Părul trebuie acoperit cu un capișon de plastic pentru a menține starea de umiditate, iar masca trebuie aplicată pe lungimea firului de păr și nu pe rădăcină.

Atunci când ne dorim o mască ce curată în profunzime părul se folosește argilă cu avocado copt. Masca este hrănitoare, datorită pastei de avocado, iar argilă curată în profunzime structură firului de par”, încheie hairstylistul Cristi Pascu.

În articolul

Ce să faci ca să ai un păr frumos și sănătos. TRUCURI prețioase de la specialist!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x