Cum poți avea o piele fină și catifelată în fiecare zi

Publicat pe 31.01.2019 la 11:16 Actualizat pe 31.01.2019 la 11:36

Pentru a-ți atinge obiectivul, trebuie să urmezi constant un anumit ritual de îngrijire și să nu te abați de la el. Care este secretul pielii fine și catifelate? Detaliem în rândurile de mai jos

În reviste, în filme, pe covorul roșu la diferite evenimente, în fotografiile de pe rețelele sociale: vezi peste tot numai femei cu o piele perfectă, care pur și simplu radiază și îți dorești să arăți și tu la fel.

Vestea bună este că îți poți îndeplini această dorință. Numai că, pentru a-ți atinge obiectivul, trebuie să urmezi constant un anumit ritual de îngrijire și să nu te abați de la el. Care este secretul pielii fine și catifelate? Detaliem în rândurile de mai jos.

Folosește produse de îngrijire blânde cu pielea ta

Altfel spus, alege acele geluri de duș, săpunuri, uleiuri sau loțiuni care nu conțin parabeni sau un parfum excesiv, care ar putea irita pielea. De asemenea, este important să alegi produsele de curățare și îngrijire potrivite tipului tău de piele.

Dacă ai o piele uscată, de exemplu, alege mai degrabă un gel de duș cremos, pentru că formula acestuia conține și ulei sau vaselină, substanțe care hidratează în profunzime. Pentru pielea sensibilă, mergi pe varianta unor geluri bio, fără parabeni, obținute din extracte naturale.

Apelează la exfoliant în fiecare săptămână

Exfolierea este un pas peste care nu ai voie să treci dacă vrei să ai întotdeauna o piele fină și catifelată. În urma acestui proces, celulele moarte de la suprafața pielii sunt îndepărtate, iar circulația sângelui este stimulată mai bine, ajungând imediat la țesuturi. În felul acesta, pielea capătă culoare și are acel aspect sănătos, luminos.

Procedura trebuie făcută la rândul ei în funcție de tipul de piele pe care îl ai. Pentru pielea mixtă și normală, este suficient să apelezi la scrub doar o dată pe săptămână. Pielea uscată este ceva mai sensibilă, așa că încearcă să o exfoliezi mai rar, la două-trei săptămâni, pentru a preveni iritațiile.

Scapă de părul nedorit

Epilarea nu se numără deloc printre activitățile noastre preferate, dar este necesară și nu putem sări peste ea. Din fericire, acum există nenumărate epilatoare și tehnologii care te ajută să îndepărtezi rapid părul nedorit și îți lasă o piele netedă, plăcută la atingere.

Dacă te confrunți cu foliculita, acea afecțiune care face ca firele de păr să crească sub piele și să-ți apară tot felul de coșuri și pete roșii, epilarea cu laser sau IPL (Lumină Intens Pulsată) ar putea fi o soluție care să te scape de această problemă.

Metoda nu este dureroasă (firul de păr absoarbe lumina, care ajunge la rădăcina lui și o determină să intre în stare latentă, fiind împiedicată astfel creșterea ulterioară a părului) și oferă rezultate pe termen lung. În plus, tehnologia a permis ca, în momentul de față, aparatele cu IPL să poate fi utilizate cu ușurință chiar și acasă.

Hidratează în profunzime

După curățarea, exfolierea și epilarea pielii, trebuie să te ocupi și de hidratarea ei, pentru ca să dobândească acel aspect sănătos și luminos.

Pentru a obține efectul dorit, alege acele geluri și creme care conțin glicerină, acid hialuronic, ceramide, substanțe care chiar hidratează în profunzime. De asemenea, caută produsele pe bază de unt de cacao, unt de shea, ulei de cocos sau aloe vera: acestea conțin ingrediente care hidratează pielea și calmează roșeața și iritațiile.

Folosește întotdeauna cremă cu factor de protecție solară

Nu în ultimul rând, ai grijă să îți protejezi pielea de razele ultraviolete, despre care știi deja că îți usucă și îți îmbătrânesc pielea. Mai mult decât atât, soarele îți poate arde pielea, provocând apariția roșeții, a iritațiilor și chiar a unor răni sau infecții.

Pentru a preveni o astfel de situație, folosește întotdeauna o cremă sau un spray cu factor de protecție, evită să ieși la orele la care soarele arde puternic și poartă pălării, ochelari de soare și eșarfe care îți protejează pielea feței și a corpului.

Sursa foto: Shutterstock.com

În articolul

Cum poți avea o piele fină și catifelată în fiecare zi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x