Cum să te speli corect pe cap. Reguli de AUR pentru un păr IMPECABIL

Publicat pe 30.03.2016 la 16:15 Actualizat pe 30.03.2016 la 17:22

Cu toate că poate părea o treabă banală, ritualul de îngrijire a podoabei capilare are însă secretele lui. Pentru un păr frumos și sănătos, este recomandat să ținem cont de anumiți pași esențiali. Specialiști ne sar în ajutor și ne oferă ponturi prețioase.

Cu toate că poate părea o treabă banală, ritualul de îngrijire a podoabei capilare are însă secretele lui. Pentru un păr frumos și sănătos, este recomandat să ținem cont de anumiți pași esențiali. Specialiști ne sar în ajutor și ne oferă ponturi prețioase.

Hairstylistul Florin Iordache, care a colaborat cu numeroase vedete autohtone, ne-a explicat în ce constă o igienă corectă a podoabei capilare. Mai jos, sunt câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți un păr plin de vitalitate.

"Ar fi bine să ne spălăm în fiecare zi părul, dar în acest caz trebuie să folosim un șampon daily care. Ingredientele din acest șampon sunt mai puțin concentrate tocmai pentru a putea face o spălare zi de zi.

Dacă nu vă doriți asta, și preferați să vă spălați mai rar, o spălare corectă trebuie făcută la 3-4 zile , cam de două ori pe săptămână. Pentru un păr care suportă și nu se simte încărcat, murdar, poate să meargă până la o săptămână. Dar, în zilele noastre, poluarea atmosferică, apa dură și calcaroasă, ne obligă să ne spălăm mai des. Asta înseamnă că o spălare corectă ar trebui să aibă loc la 3-4 zile. Ingredientele din șampon și respectiv tratament sunt gândite în așa fel încât această spălare să fie efectuată la acest interval de timp. În felul ăsta, avem părul curat și hrănit", ne-a spus el.

"Apa trebuie să fie suportabilă, iar ultimul jet la final trebuie să fie ușor rece, cât suportă fiecare, pentru a închide cuticulul firului de păr. Nu înseamnă că nu-ți mai cade părul sau o să fie mai strălucitor, ci pur și simplu trebuie să faci asta pentru a închide cuticulul firului de păr.", a completat Florin Iordache.

Ideal ar fi să spălăm podoaba capilară cu două șampoane. Prima șamponare are rolul de a curăța firul de păr și de a-l pregăti pentru următorul pas, iar al doilea șampon hrănește părul cu vitamine și îi redă strălucirea.

Citiți și alte sfaturi legate de îngrijirea părului aici!

În articolul

Cum să te speli corect pe cap. Reguli de AUR pentru un păr IMPECABIL

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Ce s-a ales de femeia care a fost timp de 8 ani amanta fratelui soţului său. Cum arată la 41 de ani
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x