Frumusețe antică! Ce ritual de îngrijire aveau Cleopatra și Nefertiti

Publicat pe 11.03.2020 la 09:21 Actualizat pe 11.03.2020 la 09:41

Misterele egiptenilor din antichitate sunt vaste, dar câteva au fost descoperite. Trucurile de înfrumusețare ale poporului egiptean nu sunt un secret.

Reprezentare modernă a machiajului antic egiptean

FlexDreams /Adobe Stock

Misterele egiptenilor din antichitate sunt vaste, dar câteva au fost descoperite. Trucurile de înfrumusețare ale poporului egiptean nu sunt un secret.

Machiajul ar putea părea doar un fenomen modern, dar produsele cosmetice erau la fel de importante și în lumea antică. Din cea mai timpurie epocă a imperiului egiptean, bărbații și femeile din toate clasele sociale au aplicat dermatograf, fard de ochi și ruj.

Farmecul civilizației egiptene are legătură cu valorizarea celor mai renumite regine ale sale: Cleopatra și Nefertiti. Elizabeth Taylor a definit aspectul egiptean atunci când a interpretat rolul Cleopatrei în filmul din 1963. În 2017, Rihanna a perfecționat acest tip de machiaj atunci când i-a adus un omagiu lui Nefertiti pe coperta din Vogue Arabia. Ambele purtau fard de ochi albastru saturat și dermatograf gros și întunecat.

Cu toate acestea, egiptenii antici nu aplicau doar machiajul pentru a-și îmbunătăți aspectul - produsele cosmetice erau și ele folosite în funcții rituale sau ca semnificații simbolice.

Erau adoptate diverse practici, precum exfolierea cu săruri din Marea Moartă, baia de lapte sau măștile de față cu lapte și miere. De asemenea, deodorantul lor se regăsea în răspândirea mirosului de tămâie pe sub brațe și a uleiurilor infuzate cu flori sau condimente. Egiptenii au inventat și o metodă naturală de epilare cu ceară printr-un un amestec de miere și zahăr. „Zahărul’’ a fost introdus de companiile de înfrumusețare ca o alternativă mai puțin dureroasă decât îndepărtarea părului cu ceară fierbinte.

Cele mai rafinate ritualuri de înfrumusețare au aparținut femeilor egiptene înstărite. Un regim tipic pentru o astfel de femeie care trăia în timpul Regatului Mijlociu (cca. 2030-1650 î.Hr.) era într-adevăr unul îndelungat. Înainte de a aplica orice fel de machiaj, ea își răsfăța mai întâi pielea.

În prezent, femeile sunt foarte entuziasmate și încrezătoare în ceea ce privește includerea acestor metode vechi de îngrijire în rutina personală. Până la urmă, orice reprezentantă a sexului frumos vrea să se simtă ca o regină.

În articolul

Frumusețe antică! Ce ritual de îngrijire aveau Cleopatra și Nefertiti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x