Frumusețe antică! Ce ritual de îngrijire aveau Cleopatra și Nefertiti

Publicat pe 11.03.2020 la 09:21 Actualizat pe 11.03.2020 la 09:41

Misterele egiptenilor din antichitate sunt vaste, dar câteva au fost descoperite. Trucurile de înfrumusețare ale poporului egiptean nu sunt un secret.

Reprezentare modernă a machiajului antic egiptean

FlexDreams /Adobe Stock

Misterele egiptenilor din antichitate sunt vaste, dar câteva au fost descoperite. Trucurile de înfrumusețare ale poporului egiptean nu sunt un secret.

Machiajul ar putea părea doar un fenomen modern, dar produsele cosmetice erau la fel de importante și în lumea antică. Din cea mai timpurie epocă a imperiului egiptean, bărbații și femeile din toate clasele sociale au aplicat dermatograf, fard de ochi și ruj.

Farmecul civilizației egiptene are legătură cu valorizarea celor mai renumite regine ale sale: Cleopatra și Nefertiti. Elizabeth Taylor a definit aspectul egiptean atunci când a interpretat rolul Cleopatrei în filmul din 1963. În 2017, Rihanna a perfecționat acest tip de machiaj atunci când i-a adus un omagiu lui Nefertiti pe coperta din Vogue Arabia. Ambele purtau fard de ochi albastru saturat și dermatograf gros și întunecat.

Cu toate acestea, egiptenii antici nu aplicau doar machiajul pentru a-și îmbunătăți aspectul - produsele cosmetice erau și ele folosite în funcții rituale sau ca semnificații simbolice.

Erau adoptate diverse practici, precum exfolierea cu săruri din Marea Moartă, baia de lapte sau măștile de față cu lapte și miere. De asemenea, deodorantul lor se regăsea în răspândirea mirosului de tămâie pe sub brațe și a uleiurilor infuzate cu flori sau condimente. Egiptenii au inventat și o metodă naturală de epilare cu ceară printr-un un amestec de miere și zahăr. „Zahărul’’ a fost introdus de companiile de înfrumusețare ca o alternativă mai puțin dureroasă decât îndepărtarea părului cu ceară fierbinte.

Cele mai rafinate ritualuri de înfrumusețare au aparținut femeilor egiptene înstărite. Un regim tipic pentru o astfel de femeie care trăia în timpul Regatului Mijlociu (cca. 2030-1650 î.Hr.) era într-adevăr unul îndelungat. Înainte de a aplica orice fel de machiaj, ea își răsfăța mai întâi pielea.

În prezent, femeile sunt foarte entuziasmate și încrezătoare în ceea ce privește includerea acestor metode vechi de îngrijire în rutina personală. Până la urmă, orice reprezentantă a sexului frumos vrea să se simtă ca o regină.

În articolul

Frumusețe antică! Ce ritual de îngrijire aveau Cleopatra și Nefertiti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • la 16:19
Celebra actriță Erika Buenfil mărturisește că a fost implicată în diverse rivalități de-a lungul carierei
Happy People • la 14:34
Transformarea spectaculoasă a lui Daniel Arenas. Cum arată acum actorul din "Maricruz"
Happy People • la 12:51
Dovada că poate să strălucească chiar și atunci când poartă mască de protecție. Cum s-a pozat Thalia
Happy People • la 11:20
Gabriel Soto, cele mai recente declarații despre relația cu Irina Baeva. Actorul a decis să spună lucrurilor pe nume
Happy People • ieri la 14:53
Serialul fenomen “Orfanii unei Națiuni” câștigă Premiul Emmy pentru cea mai bună telenovelă
Happy People • ieri la 11:28
Pare o ținută banală, până vezi cu ce este încălțată. Marlene Favela, într-o pereche de cizme pe care orice femeie și le dorește în garderobă