Îngrijirea tenului acasă: ce trebuie să faci pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă

Publicat pe 21.02.2019 la 17:33 Actualizat pe 21.02.2019 la 17:37

Cosmeticiana la ale cărei servicii apelezi cu o frecvență lunară nu va suplini atenția pe care trebuie să o acorzi tu însăți propriului ten.

Tratamentele cosmetice profesionale sunt un adevărat răsfăț pentru orice femeie și, după o anumită vârstă, pot fi considerate o adevărată necesitate. Cu toate astea, cosmeticiana la ale cărei servicii apelezi cu o frecvență lunară nu va suplini atenția pe care trebuie să o acorzi tu însăți propriului ten.

De la curățarea corespunzătoare la alegerea celor mai potrivite produse pentru tipul tău de ten, e nevoie să îți aduci în mod regulat aportul pentru a-ți păstra pielea tânără, sănătoasă și frumoasă. Iată care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi zilnic sau săptămânal pentru a avea un ten de invidiat:

Curățarea tenului de două ori pe zi: dimineața și seara

Ritualul de îngrijire de dimineață începe cu un ten curat, înainte de aplicarea cremelor de zi și a machiajului. Folosește o lotiune micelara pentru a elimina impuritățile și sebumul în exces după ce ți-ai împrospătat deja fața cu apă rece. Aceasta va hidrata tenul, va ajuta porii să se închidă și îți va pregăti pielea pentru următoarele etape.

Seara, ritualul este mai complex. În primul rând, va trebui să îndepărtezi eficient machiajul și să îți ajuți pielea să respire. Folosește o loțiune demachiantă potrivită pentru tipul tău de ten, un demachiant special conceput pentru zona delicată a ochilor și a buzelor și o loțiune tonică pentru a revigora tenul după curățare.

Hidratarea corespunzătoare

Un ten hidratat este un ten elastic și întins, așa că nu sări peste această etapă care trebuie realizată zilnic, dimineața și seara, dar poate fi ajutată și de un ritual săptămânal suplimentar și intensiv.

Dacă vrei să te limitezi la cele esențiale, asigură-te că ai mereu acasă o cremă de zi, una de noapte și una specială pentru zona ochilor. Pe lângă acestea, mai poți folosi uleiuri naturale hidratante care stimulează producția de colagen și acid hialuronic, așa cum sunt cele de argan, de sâmburi de struguri, de măsline sau de avocado.

O dată pe săptămână, poți folosi o mască intens hidratantă de la farmacie sau de la raionul cu cosmetice. Dacă preferi produsele naturale, homemade, îți poți prepara singură o astfel de mască, folosind uleiuri hidratante, miere sau alte ingrediente, așa cum sunt feliile de castraveți.

Exfolierea zilnică sau săptămânală

O piele descuamată și uscată își va pierde fermitatea și elasticitatea. Capacitatea tenului de a absorbi apa și uleiurile nutritive scade atunci când celulele moarte nu sunt înlăturate, așadar exfolierea este o parte importantă a procesului de îngrijire.

Exfoliantele cosmetice sunt, la fel ca gelurile de curățare, disponibile în forma pentru uz zilnic sau săptămânal. Granulația acestora e destul de fină, spre deosebire de cea a unui scrub destinat pielii de pe restul corpului. Alege o formulă delicată, potrivită pentru tenul tău și nu uita să îți hidratezi bine fața ulterior.

Poți folosi și ingrediente din bucătărie pentru a-ți exfolia pielea. Cafeaua măcinată fin, de exemplu, îți va îndepărta eficient celulele moarte și va hidrata, datorită uleiurilor pe care le conține. Dacă ai tenul gras, poți înlocui cafeaua cu mălai - acesta nu doar că va exfolia, dar va și absorbi excesul de sebum.

Pregătirea tenului pentru machiaj

Curățarea, exfolierea și hidratarea îți vor asigura un ten curat, luminos și elastic, însă nu sunt suficiente atunci când obișnuiești să te machiezi zilnic. Tenul trebuie pregătit înainte de aplicarea produselor de make-up, prin aplicarea unei baze de machiaj.

Optează pentru o formulă adaptată nevoilor tenului tău. Există produse care ajută la închiderea porilor, unele care uniformizează textura pielii, în timp ce altele care controlează excesul de sebum. Alege unul care să rezolve eventualele probleme ale tenului tău și vei sesiza o diferență importantă nu doar la aplicarea - mai uniformă - a machiajului, ci și la îndepărtarea mai facilă a acestuia, în urma căreia tenul tău va arăta și se va simți mai bine.

Îngrijirea corespunzătoare a tenului te va ajuta să arăți mai bine, să te simți mai bine în pielea ta și să fii mai încrezătoare. Profită de inovațiile cosmeticii casnice și de multitudinea de substanțe atât de ușor de obținut în zilele noastre pentru a-ți păstra tenul tânăr, luminos și sănătos pentru mai mult timp.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Îngrijirea tenului acasă: ce trebuie să faci pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2025. Taurii au parte de o perioadă interesantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
a1.ro
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
HelloTaste.ro
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Catine
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
useit.ro
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
as.ro
La 88 de ani, Emeric Ienei a fost inclus pe lista indemnizaţiilor de merit. Câţi bani primeşte de la statul român
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
HelloTaste
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
close
x