(P) ТОP 8 produse esențiale pentru îngrijirea pielii uscate

Publicat pe 22.07.2022 la 13:05 Actualizat pe 22.07.2022 la 13:15

Citește acest articol dacă dorești să știi cauzele pielii uscate și cum să ai grijă de ea. Îți vom recomanda produse eficiente și îți vom oferi câteva sfaturi utile pentru a transforma pielea foarte uscată în bine hidratată.

Fată căreia nu i se vede chipul se freacă pe corp cu mâinile și încearcă să se spele

8 produse esențiale pentru îngrijirea pielii uscate

De ce pielea devine uscată?

Tendința la uscăciune este în mare parte genetică. Prin urmare, aici nu se pot realiza schimbări fundamentale. Dar să te împrietenești cu pielea ta și să-i îmbunătățești starea este destul de real. Important - îngrijirea adecvată și măsurile preventive.
Adevărata cauză a uscăciunii excesive constă în producerea insuficientă a propriilor lipide - grăsimi speciale care alcătuiesc bariera lipidică a pielii. Lipsa acestor elemente duce la o încălcare a integrității și structurii barierei lipidice, care, la rândul său, duce la perturbarea mecanismelor naturale de reținere a umidității în piele.

Ca urmare, stratul protector este rupt, iar umiditatea începe să se evapore mai repede, ceea ce duce la deshidratare și uscăciune. În plus, din cauza încălcării funcțiilor de barieră, o astfel de piele este adesea predispusă la iritații și alte manifestări de hipersensibilitate.

În plus, factorii externi pot agrava starea epidermei - radiații UV, vânt puternic, frig sau schimbări bruște de temperatură, aer uscat din interior sau praf. De asemenea, stilul de viață poate contribui, de exemplu, o dietă dezechilibrată, stres sau alegerea greșită a produselor de îngrijire.

Cum să ai grijă de pielea uscată a feței

Epiderma are nevoie de nutriție sub formă de cremă sau ulei bogat în lipide. Înlocuiește produsele de curățare alcaline cu altele mai blânde. În loc de un gel de curățare, începe să utilizezi, de exemplu, un lapte demachiant. Fă o regulă să nu mergi la culcare cu machiaj pe față - fondul de ten lăsat peste noapte nu doar că înfundă porii, dar usucă și pielea.

Cum să ai grijă de pielea uscată a corpului

Pielea uscată poate apărea, de asemenea, în diferite părți ale corpului. Fă o regulă să folosești crema de mâini de cel puțin două ori pe zi: înainte de culcare și înainte de a ieși afară. Tratează pielea uscată a picioarelor în mod regulat cu o piatră ponce sau o răzătoare fină, apoi unge cu o cremă care conține uree și uleiuri solide (unt de karité, cacao).

Pentru curățare, alege gel de duș moale, uleiuri și produse care nu conțin agenți tensioactivi agresivi. Hidratează pielea de fiecare dată după procedurile de apă. Pentru pielea uscată, texturile bogate hrănitoare sunt cele mai potrivite: balsam sau cremă. Aplică cremă de corp/lapte/balsam în timp ce derma este încă ușor umedă.

Măsuri de precauție pentru îngrijirea pielii uscate

Dacă tipul dvs. de piele este uscat, îți recomandăm să te abții de la scrub-uri dure, concentrații mari de acizi în produsele de îngrijire a pielii, curățare alcalină agresivă și produse cosmetice care conțin alcool.

Pe plajă, folosește protecție solară cu un SPF de cel puțin 30. Pielea subțire și uscată arde mai repede. Și nu uita că ultravioletele provoacă formarea radicalilor liberi - principalii dușmani ai tinereții pielii. În caz contrar, mai târziu va trebui să lupți nu numai cu uscăciunea, ci și cu ridurile și petele de vârstă. În sezonul rece, înainte de a ieși în oraș, aplică o cremă hrănitoare pe față, o cremă protectoare pe mâini, nu uita de eșarfa și mănuși.

ТОP 8 produse esențiale pentru îngrijirea pielii uscate

Ai grijă de pielea ta cu cosmetice de calitate! Toate produsele de mai jos pot fi cumpărare accesând magazinul online MAKEUP.

***Pentru față***

Ulei „Nutriție de lux”, L'Oréal Paris
Compoziția include uleiuri de cuișoare, rozmarin, mușețel, lavandă. Folosește uleiul ca ultim pas în rutina ta de îngrijire a pielii de seară, în loc sau înainte de cremă. Cremă hidratantă pentru pielea uscată și foarte uscată a feței și corpului - CeraVe
Aplică crema de două ori pe zi pe fața curățată și/sau pe orice parte a corpului.

Cremă cu formulă prebiotică Toleriane Sensitive - La Roche-Posay
Folosește dimineața și seara, după curățare, este un produs pe bază de apă termală La Roche-Posay în concentrație mare, niacinamidă, unt de shea.

***Pentru corp***

Lăptișor de corp - Garnier

Se aplică zilnic pe pielea corpului cu mișcări de masaj. Hidratare și confort pielii corpului îi oferă bifidocomplex și untul de shea. Gel de duș cu proprietăți protectoare Lipikar Gel Lavant, La Roche-Posay. Se toarnă o cantitate mică de produs pe un burete de spălat sau în palma mâinii și se masează pe pielea umedă.

Cremă de corp hrănitoare - Kiehl's
Aplică crema cu squalane, avocado și ulei din semințe de susan, aloe vera, beta-caroten pe pielea corpului umedă sau uscată, cu mișcări ușoare de masaj.

***Pentru mâini și picioare ***

Cremă de mâini reparatoare pentru piele foarte uscată - Garnier

Utilizează după cum este necesar. Pentru cele mai bune rezultate, îți recomandăm să aplici crema după fiecare spălare pe mâini.
Cremă revitalizantă pentru pielea uscată a picioarelor - CeraVe
Înmoaie pielea cu ceramide, acizi salicilic și lactic. Aplică pe picioarele curățate de două ori pe zi sau numai noaptea.

În articolul

(P) ТОP 8 produse esențiale pentru îngrijirea pielii uscate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x