PICANTUL: un bun ALIAT în dieta pentru slăbit

Publicat pe 11.11.2016 la 14:30 Actualizat pe 11.11.2016 la 14:15

Daca ti-ai propus sa dai jos cateva kilograme, sigur nu te-ai gandit la puterea condimentelor picante. Mustarul, turmericul sau piperul sunt cateva dintre elementele care te pot ajuta sa „accelerezi” metabolismul si sa pierzi din greutate.

hepta.ro

Dacă ți-ai propus să dai jos câteva kilograme, sigur nu te-ai gândit la puterea condimentelor picante. Muștarul, turmericul sau piperul sunt câteva dintre elementele care te pot ajuta să „accelerezi” metabolismul și să pierzi din greutate...o metodă mult mai eficientă.

Proprietățile de slăbire ale condimentelor picante

Printre multiplele proprietăți aduse acestor condimente, pe lângă gustul oferit mâncării, substanțele picante ajută să slăbeși. Grăbesc arderea caloriilor, elimină grăsimea și îți „taie” din pofta de mâncare. Când consumi piper sau un oricare alt condiment picant, metabolismul accelerează, crește temperatura corpului fără a depune efort. Un stusdiu realizat la Universitatea din Maastricht din Olanda, a constatat că o componentă activă, capsacina (prezentă în multe alimente picante), contribuie la eliminarea multor celule grase. Consumate moderat, condimentele sau alimentele picante îmbunătățește circulația sângelui, ajută la controlarea hipertensiunii, reducând riscurile cardiovasculare. De asemenea, diferite studii afirmă că „picantul” este un bun antioxidant.

Condimentele și alimentele picante se pot consuma în mod normal, în mâncare, sau sub formă de infuzie, împreună cu alte plante medicinale. În cazul în care ai exagerat cu picantul, se recomandă să bei o cană de lapte.



Printre speciile picante pe care să le incluzi în dietă, se regăsesc:

Muștarul

Boabele de muștar sau chiar muștarul pastă accelerează metabolismul, contribuie la arderea grăsimilor…ajută la îmbunătățirea stării de sănătate. Ele au puterea de a te determina să nu mănânci alimente grase și dulci, ci mai multe alimente sărace în calorii.

Piperul

Că îl folosești pe carne sau pește, piperul, în mod special negru, stimulează arderea grăsimilor chiar la câteva ore de la consum. Se recomandă piperul mâcinat datorită concentrației mai mari de piperină.

Curcuma

Curcuma sau turmericul are capacitatea de a reduce absorția grăsimilor, ajută la suprimarea țesutului adipos, datorită conținutului de polifenoli. De asemenea, cunoscut ca șofran indian, a depășit granițele culinare, devenind un aliat în dieta pentru slăbit.

Curry

Curry-ul, ca și restul condimentelor enumerate, a devenit un bun aliat în dietele pentru slăbit. De asemenea, nenumărați cercetători au anunțat că este de ajutor în lupta cu cancerul de piele, de pancreas, de colon, cât și leucemie.

În articolul

PICANTUL: un bun ALIAT în dieta pentru slăbit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x