PICANTUL: un bun ALIAT în dieta pentru slăbit
Publicat pe 11.11.2016 la 14:30 Actualizat pe 11.11.2016 la 14:15
Daca ti-ai propus sa dai jos cateva kilograme, sigur nu te-ai gandit la puterea condimentelor picante. Mustarul, turmericul sau piperul sunt cateva dintre elementele care te pot ajuta sa „accelerezi” metabolismul si sa pierzi din greutate.
Dacă ți-ai propus să dai jos câteva kilograme, sigur nu te-ai gândit la puterea condimentelor picante. Muștarul, turmericul sau piperul sunt câteva dintre elementele care te pot ajuta să „accelerezi” metabolismul și să pierzi din greutate...o metodă mult mai eficientă.
Proprietățile de slăbire ale condimentelor picante
Printre multiplele proprietăți aduse acestor condimente, pe lângă gustul oferit mâncării, substanțele picante ajută să slăbeși. Grăbesc arderea caloriilor, elimină grăsimea și îți „taie” din pofta de mâncare. Când consumi piper sau un oricare alt condiment picant, metabolismul accelerează, crește temperatura corpului fără a depune efort. Un stusdiu realizat la Universitatea din Maastricht din Olanda, a constatat că o componentă activă, capsacina (prezentă în multe alimente picante), contribuie la eliminarea multor celule grase. Consumate moderat, condimentele sau alimentele picante îmbunătățește circulația sângelui, ajută la controlarea hipertensiunii, reducând riscurile cardiovasculare. De asemenea, diferite studii afirmă că „picantul” este un bun antioxidant.
Condimentele și alimentele picante se pot consuma în mod normal, în mâncare, sau sub formă de infuzie, împreună cu alte plante medicinale. În cazul în care ai exagerat cu picantul, se recomandă să bei o cană de lapte.
Printre speciile picante pe care să le incluzi în dietă, se regăsesc:
Muștarul
Boabele de muștar sau chiar muștarul pastă accelerează metabolismul, contribuie la arderea grăsimilor…ajută la îmbunătățirea stării de sănătate. Ele au puterea de a te determina să nu mănânci alimente grase și dulci, ci mai multe alimente sărace în calorii.
Piperul
Că îl folosești pe carne sau pește, piperul, în mod special negru, stimulează arderea grăsimilor chiar la câteva ore de la consum. Se recomandă piperul mâcinat datorită concentrației mai mari de piperină.
Curcuma
Curcuma sau turmericul are capacitatea de a reduce absorția grăsimilor, ajută la suprimarea țesutului adipos, datorită conținutului de polifenoli. De asemenea, cunoscut ca șofran indian, a depășit granițele culinare, devenind un aliat în dieta pentru slăbit.
Curry
Curry-ul, ca și restul condimentelor enumerate, a devenit un bun aliat în dietele pentru slăbit. De asemenea, nenumărați cercetători au anunțat că este de ajutor în lupta cu cancerul de piele, de pancreas, de colon, cât și leucemie.