Soluția pentru axile uscate întreaga vară

Publicat pe 29.06.2015 la 12:19 Actualizat pe 29.06.2015 la 12:58

În cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comerț nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpirația și, odată cu aceasta, mirosul neplăcut. Problema devine atât de stânjenitoare încât persoanele respective evită să iasă din casă și întreaga lor activitate zilnică are de suferit, orice haină fiind pătată imediat la axilă

Odată cu sosirea verii, începe și agravarea problemelor legate de transpirația excesivă. În cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comerț nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpirația și, odată cu aceasta, mirosul neplăcut. Problema devine atât de stânjenitoare încât persoanele respective evită să iasă din casă și întreaga lor activitate zilnică are de suferit, orice haină fiind pătată imediat la axilă.

Transpirația sau secreția sudorală este un proces natural și vital ce menține temperatura normală a organismului, dar contribuie și la hidratarea pielii. Secreția este controlată de sistemul nervos, așadar nu doar temperaturile ridicate sau efortul fizic pot provoca transpirația excesivă, ci și emoțiile, stările de nervozitate sau stresul. Zonele care sunt afectate de hiperhidroză sunt în primul rând axilele, palmele, tălpile, dar și fața.

Cum să menții axilele uscate întreaga vară

Una dintre cele mai eficiente metode de a ține sub control hiperhidroza este injectarea toxinei botulinice. Botoxul sau toxina botulinică este o proteină naturală, purificată, care blochează pentru un anumit timp secreția glandelor sudoripare din zona unde este injectată.

„Substanța este aprobată pentru a controla transpirația excesivă la nivelul axilei și al palmelor. Injectarea se face în cabinet, durează aproximativ 10 minute și nu există nicio restricție în activitatea de după intervenție. Procedura presupune injectarea unor cantități mici de toxină botulinică în piele, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpirația. Numărul de injectări depinde de zona care se dorește tratată”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Injectarea în palme sau în picioare poate fi în unele cazuri mai dureroasă, iar atunci se poate folosi anestezia locală. Efectul injectărilor se observă în două până la 14 zile, iar rezultatul durează șase-opt luni. Așadar, injectările cu toxină botulinică nu tratează definitiv hiperhidroza, iar simptomele vor apărea din nou, treptat. Injectarea toxinei botulinice este cea mai eficientă terapie nechirurgicală în formele localizate de hiperhidroză.

Tratamentul cu toxină botulinică nu este indicat persoanelor care suferă de afecțiuni musculare sau boli cronice grave, femeilor însărcinate și femeilor care alăptează. Intervenția nu este dăunătoare pentru organism fiindcă are efect pe zone restrânse, limitate și nu conduce la acumularea de toxine în organism. Prețul injectărilor cu toxină botulinică pentru axile sau palme este de 500 de euro. Mai multe informații despre intervențiile estetice aflați pe www.drdoboscalin.ro.

Despre Dr. Călin Doboș

Dr. Călin Doboș deține o vastă experiență în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 15 ani de lucru în țară, dar și prin participarea la diferite congrese internaționale în aproape toate țările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada și Asia. Acesta a reușit să aducă la noi în țară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.
Stagiile de perfecționare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultății, dar și sutele de cazuri soluționate anual reprezintă cartea de vizită a Dr. Călin Doboș.

În articolul

Soluția pentru axile uscate întreaga vară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x