Teoria pensulelor de machiaj, pentru neinitiate

Publicat pe 31.01.2019 la 11:39 Actualizat pe 31.01.2019 la 11:42

Cand vine vorba de pensule machiaj, acestea au fost create din ratiuni igienice si practice. Pentru ca stratul de makeup sa reziste, este necesara hidratare si primer. Fiecare strat trebuie fixat astfel incat sa ofere si o stare de bine, sa nu se stearga, astfel incat pensulele isi explica la randul lor importanta.

Arta machiajului implica nu doar produse de calitate mixate, arta frumosului pana la urma, ci si pensule, accesorii care au devenit practic indispensabile. Acestea se regasesc acum in variante dintre cele mai diverse, de dimensiuni diferite incat este destul de usor sa devii confuza cand vei dori sa faci o achizitie. Descopera in randurile ce urmeaza un succint ghid pentru neinitiate, ce sa aleaga si de ce in materie de pensule de machiaj.

Pensulele de baza

Cand vine vorba de pensule machiaj, acestea au fost create din ratiuni igienice si practice. Pentru ca stratul de makeup sa reziste, este necesara hidratare si primer. Fiecare strat trebuie fixat astfel incat sa ofere si o stare de bine, sa nu se stearga, astfel incat pensulele isi explica la randul lor importanta.

La fiecare etapa de asemenea, fie ca este vorba de ochi, buze sau pometi, vor fi necesare pensule care sa accentueze liniile, altele cu care sa iti trasezi umbre, sa mixezi produsele. Nu ai cum sa aplici tehnici de orice fel, cat de complexe ar fi, daca nu ai si ustensilele necesare. Acestea pot de asemenea sa mentina un nivel igienic satisfacator, tinand cont ca nu iti vei intrerupe de mai multe ori aplicarea de makeup cu mainile libere.

Aplicatorul nu este o pensula

O greseala frecventa pe care o fac femeile este sa creada ca aplicatorul cu care vin dotate unele truse de makeup este o pensula utila. La nevoie o vei folosi, dar trebuie sa stii ca aceasta nu este nicicand de nivel profi. Aplicatorul exact asta te va ajuta sa faci, sa aplici un strat de produs. Nu vei putea insa blenduiesti, sa creezi umbre si sa te joci cu nuantele.

O alta varianta invocata de unele este legata de buretel, insa acesta nu permite aplicarea machiajului la ochi, ci mai degraba pe suprafete mari, pe fata.

Asadar, inevitabil ajungi la aceeasi poveste, nevoia de pensule. Iata si care sunt cele care te ajuta sa aplici produsele de makeup dintre cele mai uzuale:

Pensula de fond de ten – aceasta se distinge prin forma aplatizata, una dintre optiuni. Este compacta si cu peri fini, putand sa aiba si o forma circulara. O poti folosi, in prima sa varianta, pentru contouring de asemenea, in masura in care inveti si aceste tehnici. Cat despre cea circulara, o poti folosi cu succes la aplicarea de fond de ten, cat si pentru a aplica blush-ul.

Pensula pentru pudra – pentru a fixa machiajul, vei aplica pudra. Aceasta are la randul ei nevoie de o pensula corespunzatoare. De data aceasta pensula se aseamana mai degraba cu un pamatuf, este rotunda, fire moi si cu ea poti aplica orice tip de pudra. Este generoasa, bogata in peri si acest lucru te ajuta sa dozezi corespunzator cantitatea de pudra.

Pensula pentru buze – aplicarea rujului cu ajutorul unei pensule este recomandata. Pensula necesara este subtire, cu varf alungit si ofera precizie la aplicare. O poti folosi la aplicarea rujului astfel incat sa creezi conturul perfect, cat si la aplicarea corectorului, cu precizie.
Kabuki, o pensula multifunctionala – pe aceasta ti-o vei dori ca o completare a setului. Este utila la aplicarea de fond de ten, blush sau iluminator. Forma sa unica inseamna un manunchi de peri lungi si rigizi, cu o suprafata plana sau conica. Este de preferat sa o folosesti cu miscari circulare.
Pensula pentru fardul de ochi – pentru pleoape vei avea nevoie de perie potrivita conform cu tipul de machiaj dorit. Una pufoasa si rotunda poate fi la fel de bine utila. Una compacta si usor alungita la varf va fi de asemenea utila, iar daca doresti un machiaj de tip smokey eyes vei folosi o pensula cu peri scurti.

Pensula pentru sprancene si eyeliner – nu trebuie sa uiti de sprancene, intrucat acestea ajuta la o conturare a fizionomiei. Pentru a le stiliza ai nevoie de o pensula cu forma oblica, subtire. Nu uita insa ca ar trebui sa nu omiti etapa de a le pieptana, pentru a aranja fiecare fir si pentru a nu incarca sprancenele cu prea mult produs. Aceeasi pensula iti va fi utila si la aplicarea de eyeliner.

Nu in cele din urma, din setul tau nu ar trebui sa lipseasca peria de tip evantai. Cu aceasta vei indeparta particule fine, extra, ale machiajului. Pentru un look perfect!

În articolul

Teoria pensulelor de machiaj, pentru neinitiate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x