Trucuri de îngrijire a pielii pe timpul verii. Tu le folosești?

Publicat pe 21.06.2019 la 10:20 Actualizat pe 21.06.2019 la 10:25

Vara, pielea are un aspect mai gras și, pe lângă asta, se deshidratează mai ușor. Vinovate sunt razele UV și căldura, care favorizează excesul de sebum. În plus, dacă mergi la malul mării, apa sărată și vântul îți pot usca tenul dacă nu îl pregătești din timp.

Foto: Shutterstock

Ți-ai pregătit deja hainele de vară, ți-ai cumpărat costumul de baie și de-abia aștepți să îți iei câteva zile de concediu pe care să le petreci departe de aglomerație și de stres, la malul mării sau într-o regiune însorită și vibrantă ca Toscana, sudul Franței sau, de ce nu, în colorata Brazilie. Ar mai fi, însă, un lucru pe care ar trebui să îl faci: să îți pregătești pielea pentru expunerea la razele puternice ale soarelui de vară.

În sezonul călduros, pielea are un aspect mai gras și, pe lângă asta, se deshidratează mai ușor. Vinovate sunt razele UV și temperatura ridicată, care favorizează excesul de sebum. În plus, dacă mergi la malul mării, apa sărată și vântul îți pot usca tenul dacă nu îl pregătești din timp.

Mai jos găsești câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a preveni aceste mici neplăceri.

Folosește o cremă potrivită tenului tău

Indiferent de tipul de ten, ar fi bine să te obișnuiești să folosești o cremă constant. În magazinele de specialitate și farmacii găsești o mulțime de creme, dar o idee bună ar fi ca înainte să alegi una să afli ce tip de ten ai. Atunci când sunt alese după acest criteriu, cremele îți ajută pielea să rămână fină, o protejează și elimină diverse impurități care se acumulează pe timpul nopții sau din cauza expunerii la poluare.

Cremele pentru ten sensibil. Dacă ai tenul sensibil ar fi bine să folosești o cremă lejeră, special creată pentru acest tip de piele și să aplici, în momentul când vei ajunge la plajă, și o cremă cu protecție solară ridicată, pe care o poți găsi în magazinele de specialitate sau în farmacii. Tenul sensibil e cel mai afectat de razele de soare, dar și de radiațiile UV, prin urmare ar trebui să îl protejezi cu mai mare grijă.

Cremele pentru tenul gras. Tenul gras secretă mai mult sebum pe perioada verii, deci deal ar fi să folosești o cremă cu o textură mai lejeră și, eventual, să aplici apoi și un gel de curățare. Mai poți opta și pentru o pudră compactă, în cazul în care îți surâde mai mult această variantă.

Cremele pentru ten uscat. Dacă ai ten uscat, ar fi bine să știi că, deși la prima vedere pare cel mai ușor de întreținut, acesta este, de fapt, cel mai predispus la apariția ridurilor și îmbătrânește prematur atunci când nu e îngrijit cum trebuie. În acest caz ar fi bine să alegi o cremă care să îl hidrateze bine și un lapte demachiant foarte bogat în vitamine.

Măști pentru revigorarea tenului

O altă modalitate prin care îți poți pregăti tenul pentru vară și prin care îl poți menține sănătos pe toată perioada estivală ar fi prin folosirea unor măști pentru revigorare. Pe lângă faptul că îți ajută tenul să rămân hidratat, aceste măști, atunci când sunt folosite constant, îți vor ajuta pielea să rămână tânără mai mult timp și să își păstreze elasticitatea. Asemenea produse pot fi pregătite cu ușurință și în casă. De exemplu, una preparată din două-trei căpșuni pe care le amesteci cu două trei-linguri de smântână grasă. La fel poți proceda și pentru restul fructelor pe care vrei să le integrezi în rutina ta de beauty. O altă variantă ar fi să pasezi fructele și să le amesteci cu două-trei lingurițe de miere.

Hidratează corect

Probabil că și tu ai văzut de foarte multe ori acele reclame de la televizor care te încurajează să bei cel puțin doi litri de apă zilnic. Aceasta are un rol esențial în îngrijirea pielii pe timpul verii și ar fi bine să începi să urmezi și tu recomandarea. Ce ai mai putea face, pe lângă asta? Specialiștii spun că îți mai poți ajuta pielea pe timpul verii și dacă renunți la cafea și tutun, de exemplu. Desigur, asta putea fi destul de greu și mai ales dacă încerci dintr-o dată, dar efectele vor fi, mai mult decât sigur, benefice, atât pentru ten, cât și pentru sănătatea ta, în general.

Nu e deloc greu să introduci și tu aceste mici trucuri în rutina ta de beauty. Ele te vor ajuta să îți menții pielea sănătoasă și îngrijită pe toată perioada verii.

Foto: Shutterstock

În articolul

Trucuri de îngrijire a pielii pe timpul verii. Tu le folosești?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x