Uleiul de ricin și beneficiile sale

Publicat pe 23.03.2018 la 17:37 Actualizat pe 23.03.2018 la 17:40

Dacă nu ați încercat niciodată uleiul de ricin, acum este momentul să aflați toate beneficiile acestuia, atât din punctul de vedere al frumuseții, cât și din punctul de vedere al sănătății.

Uleiul de ricin este un produs de origine indiană, care este folosit în întreaga lume. Acesta provine din boabele de ricin, un copac denumit în popor „palma lui Iisus”, boabe ce pot fi folosite și în alimentație. Dacă nu ați încercat niciodată uleiul de ricin, acum este momentul să aflați toate beneficiile acestuia, atât din punctul de vedere al frumuseții, cât și din punctul de vedere al sănătății.

Uleiul de ricin și părul

În cazul în care mereu v-ați dorit un păr lung, strălucitor și mătăsos, trebuie să încercați și uleiul de ricin. Acesta este recunoscut pentru componentele sale naturale ce ajută părul prin regenerarea sa. De aceea se spune că uleiul de ricin favorizează creșterea părului. Îl puteți aplica pe păr în forma sa naturală sau puteți încerca un amestec între ulei de ricin și ulei de măsline sau cocos, precum și gălbenușul de ou. Indiferent de cum preferați să-l încercați, uleiul de ricin trebuie să stea pe păr câteva ore, după care trebuie îndepărtat cu apă din abundență.

Uleiul de ricin și tenul

Vă este teamă de îmbătrânirea prematură? Uliul de ricin conține în compoziția sa elemente foarte hidratante și hrănitoare ce pot ajuta la estomparea și prevenirea ridurilor. De asemenea, uleiul de ricin este un remediu naturist pentru cearcăne – trebuie să ne aplicăm o cantitate de ulei de ricin pe cearcăne în momentul în care ne punem să dormim, acesta acționând pe timpul nopții. Cearcănele se vor diminua dacă repetați acest proces de câteva ori pe săptămână.

Uleiul de ricin și unghiile/genele/sprâncenele

După cum am menționat și în relația uleiului de ricin cu părul, acesta are proprietăți regeneratoare. În cazul în care aveți unghii casante, moi, se rup și se agață frecvent, puteți încerca un tratament cu ulei de ricin. Nu vă faceți griji, este foarte ușor de realizat. Tot ce trebuie să faceți este să masați unghiile și mâinile cu uleiul de ricin, aproape în fiecare seară înainte de culcare. După ungere, este de preferat să vă puneți niște mănuși din bumbac cu care să dormiți.

Pentru o privire pătrunzătoare și de invidiat, uleiul de ricin poate fi aplicat și pe gene și pe sprâncene după demachiere sau înainte de somn. Uleiul le va face să-și grăbească procesul de creștere, dar să le și îndesească.

Uleiul de ricin și alte beneficii

Se întâmplă ca uleiul de ricin să fie un foarte bun cicatrizant. Aveți o rană care refuză să se cicatrizeze? Tamponați-o ușor cu un tifon îmbibat în ulei de ricin. De asemenea, uleiul de ricin este recunoscut pentru puterea pe care o ave în tratarea negilor. Dacă aceștia sunt unși de două ori pe zi cu ulei de ricin, crește procentul de vindecare al acestora.

Uleiul de ricin are și proprietăți de purificare ale tenului. Suferiți de puncte negre? Încercați să folosiți uleiul de ricin împreună cu cel de jojoba sau cel de cocos pentru a oxigena porii și a elimina punctele negre. Amestecul dintre uleiuri se face diferit, în funcție de tipul de ten pe care îl avem. Dacă avem un ten normal, amestecăm un sfert de ulei de ricin cu 3 sferturi de ulei de jojoba/cocos, iar dacă avem un ten gras, amestecăm 1 treime de ulei de ricin cu 2 treimi ulei de jojoba/cocos.

Uleiul de ricin vă poate scăpa și de problemele de pigmentare create în urma afecțiunilor hepatice. Peste a remedia această problemă, trebuie să masați în fiecare zi zona de piele pătată, timp de aproximativ 15 minute, până se obține o culoare normală. Rezultatele acestei proceduri se vor putea observa abia după câteva săptămâni.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Uleiul de ricin și beneficiile sale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x