Ai toate motivele să nu ratezi Sicilia în vara asta! (GALERIE FOTO)

Publicat pe 23.06.2014 la 10:06 Actualizat pe 23.06.2014 la 10:41

Sicilia este cea mai mare insulă din Mediterană. Prinicipalele orașe sunt Palermo, Catania, Agrigento, Caltanissetta, Enna, Messina, Ragusa, Siracuza și Trapani. Iar vara asta chiar merită să-ți petreci vacanța pe aceste meleaguri minunate!


Sicilia este cea mai mare insulă din Mediterană. Prinicipalele orașe sunt Palermo, Catania, Agrigento, Caltanissetta, Enna, Messina, Ragusa, Siracusa și Trapani. Iar vara asta chiar merită să-ți petreci vacanța pe aceste meleaguri minunate!

Pentru început trebuie să știți că puteți ajunge la Vulcanul Etna, în Catania. Veți trăi experiența de a vă afla în preajma unui vulcan activ, fascinant, apoi veți descoperi o zonă rurală, pitorească, unde se cultivă vita de vie, grau, lamai, migdali si legume.

De altfel, în Catania, sunt multe ateliere si magazine de ceramica, insa balcoanele decorate cu rufe pe sfoara au devenit deja marca inregistrata a Siciliei si a Italiei.

Iar dacă iubiți istoria și arhitectura, puteți vizita Catedrala din Monreale, cu al său mozaic bizantin și Capela Paladina din Palermo, Templele grecesti de langa Agrigento, dedicate lui Hercule si Zeus și stațiunea Taormina. Și am pus punctul pe I. Este perla stațiunilor siciliene, cu o priveliște superbă spre mare, florile și grădinile vă vor încânta privirea din prima. Iar de vizitate, nu mai vorbim: amfiteatrul roman și magazinele pline de specialități italiene: paste multicolore, vinuri, dulciuri și caneloni.

Catedrala din Palermo, Santa Maria Assunta, are un amestec de stiluri arhitecturale ce te vor impresiona la superlativ. De asemenea, Palatul Normanzilor constituie o vizita aproape obligatorie pentru cei care au ajuns in acest oras.

Și tot plin de istorie este și Siracuza, unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Înființat în anul 733 î.C. de coloniști greci din Corint, a fost unul dintre cele mai bogate și mai puternice orașe ale Greciei Mari. Apoi a fost cucerit de romani. Este orașul lui Arhimede care și-a găsit moartea în timpul luptei romanilor pentru cucerirea orașului.

Deci, pe scurt, nu trebuie să ratați această destinație. Veți avea parte de o lecție de istorie gratuită în timpul liber!

În articolul

Ai toate motivele să nu ratezi Sicilia în vara asta! (GALERIE FOTO)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x