E obligatoriu: 10 locuri pe care trebuie să le vezi neapărat în S.U.A.

Publicat pe 04.07.2014 la 08:36 Actualizat pe 04.07.2014 la 09:38

Este ziua Statelor Unite ale Americii și e musai să vă spunem că există locurile peste Ocean pe care nu trebuie să le ratați dacă plănuiți o vizită în zonă.

Este ziua Statelor Unite ale Americii și e musai să vă spunem că există locurile peste Ocean pe care nu trebuie să le ratați dacă plănuiți o vizită în zonă.

Și mai trebuie să știți ceva: sunt multe de văzut la tot pasul, de la oamenii locului, cultura, până la instituțiile încărcate de istorie. Dar ne rezumăm la cele mai importante și vă facem o descriere rapidă:

1. Statuia Libertatii reprezintă un dar de la francezi pentru a sarbatori centenarul Statelor Unite. Statuia se afla pe Insula Libertatii si este unul dintre cele simbolurile de seamă a natiunii americane.

2. Times Square este unul dintre locurile cele mai aglomerate, situat la intersectia strazilor Broadway si 7th Avenue. Este plin de ecrane si firme luminoase ce sunt aprinse la orice ora din zi sau noapte. Aici sunt mai multe magazine si restaurante, precum si muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds.

3. Centrul Rockeffeler oferă turiștilor magazine și restaurante, iar aici sunt si studiourile NBC. Mai mult, iarna, în zonă este amenajat un patinoar și brad de Crăciun uriaș.

4. Podul Brooklyn este o capodopera inginereasca apartinand lui John Roebling. Este principala legătură între Manhattan si Brooklyn și un simbol ce a fost folosit în numeroase ecranizări.

5. Zona World Trade Center, locul unde au fost cele două turnuri gemene care s-au prăbușit în atentatul de la 11 septembrie 2001. Atunci, și-au pierdut viața aproximativ 3.000 de persoane, inclusiv 19 teroriști. Acum, locul este unul de pelerinaj.

6. Empire State Building a fost construita in 1931 si era cea mai inalta cladire din oras, dar si din lumea intreaga. In New York City a fost detronata de turnurile gemene World Trade Center, insa a revenit la suprematia de odinioara dupa evenimentele tragice din 11 septembrie 2011. - See more at: http://www.turistik.ro/sua/new-york-city/empire-state-building#sthash.FDdOsk4a.dpuf

7. Union Station este o cladire speciala construita in 1908 ce adaposteste muzee, magazine, restaurante si un cinematograf. In fata cladirii se afla statuia lui Cristofor Columb.

8. Casa Albă este atât biroul, cât şi reşedinţa oficială a preşedintelui Statelor Unite. Clădirea a fost construită între anii 1792 şi 1800, fiind folosită, în premieră, de preşedintele John Adams.

9. Marele Canion este aşezat în nordul Arizonei. Sculptat de-a lungul a milioane de ani de către râul Colorado, canionul atinge o adâncime de peste 1,6 km şi o lungime de aproape 450 km.Turiştii sunt copleşiţi de panorama impresionantă a zonei.

10. Cascada Niagara este una dintre cele mai spectaculoase minuni naturale de pe continentul nord american. Este, de fapt, alcătuită din trei cascade diferite: Cascada Americană, Cascada Vălul Miresei şi Cascada Potcoava, iar la ele atrag anual peste 14 milioane de turiști. Cam toată populația României, între noi fie vorba.

Și știm că vreți să ajungeți acolo unde se îndeplinește orice vis, iar când veți coborî din avion să vă amintiți toate obiectivele turistice prezentate de noi!

În articolul

E obligatoriu: 10 locuri pe care trebuie să le vezi neapărat în S.U.A.

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x