Amandina
Publicat pe 30.09.2011 la 15:32
Ingrediente pentru blat:
6 oua
200 g zahar
40 ml apa
40 ml ulei
3 linguri de cacao
200 g faina
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru sirop:
500 ml apa
250 g zahar
2 plicuri cappucino de ciocolata
2 fiole de rom
Cuptorul se incinge la 180 de grade Celsius.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana capata o consistenta subtire. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, apa, si galbenusurile. Totul se amesteca cu o spatula de lemn, facand miscari de sus in jos.
Apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt care se toarna in ploaie.
Amestecul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Tava se da la cupor aproximativ 30 de minute.
Se pune la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Dupa ce s-a caramelizat, se adauga restul de apa, incalzita in prealabil, cappucino si romul, dupa care se lasa deoparte sa se racoreasca.
Margarina trebuie sa fie moale, dar nu topita. Ea se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema subtire, se adauga zaharul pudra si se amesteca din nou, se adauga cacaoa, galbenusurile si romul.
Blatul se taie in jumatate pe lungime si se lasa sa se raceasca complet. Se insiropeaza prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi se pune crema de cacao. Peste crema se pune al doilea blat, care se insiropeaza si el. Se baga la frigider 3-4 ore.
Se glazureaza cu un plic de glazura de cacao.