Bucataria Thailandeza: Mi Krop
Publicat pe 23.08.2010 la 18:11 Actualizat pe 24.08.2010 la 14:16
Mancarea Thailandeza se bucura de o mare popularitate in lumea intreaga, datorita gustului exceptional si modului facil in care aceasta poate fi preparata. Thailandezii combina in preparatele lor cele mai ciudate ingrediente, la care occidentalul nu s-ar fi gandit niciodata.
Acesta este si cazul preparatului “Mi krop”. Un deliciu, o mancare inedita si cu un miros placut, ce atrage chiar si un om care nu este gurmand.
Preparare:
1. Se pun cele doua pahare de ulei pe foc, intr-o tigaie. Dupa ce acesta s-a incins, se pun taiteii si se lasa pana devin maronii. Dupa aceea se pun pe servetele de bucatarie, pentru a scapa de surplusul de ulei.
2. Ouale se bat intr-un castron, iar apoi se adauga in ulei, amestecandu-se continuu, pentru a obtine fasiute.
3. Se prajeste carnea de porc, peste care se pune si usturoiul. Dupa aceea se lasa, de asemenea, pe un servetel.
4. Se prajesc si crevetii. Se amesteca apoi toate cele preparate anterior, cu taiteii prajiti.
5. In cazul sosului se amesteca toate ingredientele si se adauga peste paste.
6. Se prajeste tofu si se pune si el deasupra.
Preparatul se poate servi cu andive.
Pofta buna!
Cititi si Bucataria Thailandeza: produsele esentiale
Foto: Wikipedia