Bucataria Thailandeza: Tom Kha Gai
Publicat pe 31.08.2010 la 17:26 Actualizat pe 31.08.2010 la 17:47
Exotismul si combinatiile "ciudate" au fost elementele care i-au cucerit pentru prima data pe occidentali. Gustul dulceag al laptelui de cocos, alaturi de ceapa si ardei iute... la prima vedere nu pare o combinatie intocmai reusita, insa un gurmand sofisticat va sti intotdeauna ce inseamna gustul bun.
Preparare:
1. Se fierb intr-o oala prazul, usturoiul, zeama de lamaie si 1 cana cu apa timp de 3 minute, ca sa dezvolte aromele
2. Se adauga bucatile de pui in lichidul fierbinte si se fierb circa 8-10 minute
3. Se pune si laptele de cocos si se fierbe timp de 3 minute
4. Dupa aceea se adauga sosul de peste, sosul de soia, feliutele de ceapa, ardeii iuti; se da in clocot si se fierbe un minut.
Se serveste cu orez “jasmine”, presarat cu sos de soya si coriandru
Pofta Buna!
Foto: orientexpress.freeblog.hu