Budinca cu gris si fructe de padure
Publicat pe 16.04.2011 la 14:16
Un desert dulce si aromat ce poate fi servit si ca mic dejun in zilele in care ai pofta de ceva dulce.
Metode:
1. Laptele se pune la fiert intr-o oala cu fundul gros, impreuna cu 3 linguri de zahar si pastaia de vanilie despicata pe lungime. Cand da in clocot, se scoate vanilia si se toarna in ploaie grisul, amestecand incontinuu cu un tel, pana cand se ingroasa.
2. Intr-o craticioara, se fierb fructele de padure cu o lingura de zahar, pana cand capata consistenta unei dulceti (daca fructele nu isi lasa lichidul destul de repede, se adauga 1-2 lingurite.
3. Intr-un bol pentru micul dejun sau intr-un pahar, se pune mai intai un strat de gris, apoi unul de „dulceata", si tot asa pana se ajunge la marginea recipientului.
Citeste si Good Food Romania!