Calamari umpluti cu ansoa
Publicat pe 27.07.2010 la 17:45 Actualizat pe 23.08.2010 la 19:40
Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele de mare si curatati-le de grasime, pielite si resturi de la coloana vertebrala. Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline, peste care sa adaugati usturoiul, ceapa si adreiul gras tocate. Dupa ce le caliti pe acestea, adaugati file-ul de ansoa si putin pieper. Adaugati putin si lasati pe foc cateva minute pentru a se evapora alcoolul, dupa care puneti in tigaie si rosii tocate marunt, impreuna cu putina verdeata (marar si patrunjel). Pentru a lega toata compozitia, adaugati pesmet. Umpleti calamarii cu preparatul din tigaie si fixate capatul cu o scobitoare. Ungeti o tava cu ulei de masline si adaugati rondele de lamaie decojita. Pe acest pat de lamaie puneti calamarii si adaugati putina apa, apoi introduceti in cuptorm timp de 5 minute. Apoi, scoateti calamari din cuptor si adaugati in tava vin alb. Preparatul mai necesita sa stea la cuptor inca 5 minute. Scoateti scobitorile si serviti alaturi de salata.
Pentru salata:
Rupeti o salata iceberg sau orice tip intr-un bol, adaugati ceapa rosie sau alba, rondele de masline, rosii cherry si file-ul de ansoa taiat pe jumatate. Turnati putin ulei de masline si presarati piper.