Covrigi nemtesti
Publicat pe 18.02.2013 la 14:12 Actualizat pe 18.02.2013 la 14:14
Se dizolva drojdia in apa calduta. Se amesteca faina si sarea intr-un bol mare. Formeaza un gol in amestecul de faina, apoi adauga zaharul in centru. Se toarna peste amestecul de apa si drojdie. Las-o sa se odihneasca timp de 15 minute inainte de amestecare.
Adauga untul si framanta-l usor pana se face o coca usoara. Lasa aluatul timp de 30 minute sa creasca. Imparte coca in 12 parti egale si ruleaza-le in suluri lungi de 50 de centimetri (daca le faci mai mici, la cuptor vor creste si nu o sa isi mentina forma). De asemenea, ai grija sa nu lucrezi cu coca prea calda deoarece se va rupe.
Aseaza-i pe o tava si lasa-i la frigider pentru cel putin o ora, fara sa ii acoperi.
Incalzeste cuptorul la 220 de grade celsius.
Pune apa la fiert si adauga bicarbonatul cand apa e fierbinte. Scufunda fiecare covrig cu ajutorul unei spumiere pentru 10 secunde si apoi aseaza-l pe o tava de cuptor pe care ai asezat in prealabil si o hartie de cuptor.
Se presara cu sare grunjoasa si se coace pentru 20 de minute.
Sursa: www.amandascookin.com