Delicioasă, proaspătă și dietetică: Ciorba de salată
Publicat pe 30.04.2015 la 12:29 Actualizat pe 30.04.2015 la 12:35
Nu durează mai mult de 20 de minute!
Potrivit unei bucătărese din Ghimbav, Rosa Cristurean, pentru prepararea ciorbei de salată se pune apa la fiert într-o oală de 3 litri, 5 sau mai mult, fiecare în funcție de cât dorește să prepare.
În apa pusă la fiert se toacă mărunt usturoi verde sau de care are gospodina și se adaugă sare după gust. Până fierbe apa, se spală bine salata, o căpățână sau două, în funcție de mărimea acesteia și de cantitatea de apă, iar când apa fierbe se pune salata și se lasă să dea un clocot după care se ia oala de pe foc.
Se prăjește apoi un pic de slănină cu două, trei ouă, iar când este gata se taie cubulețe și se pune în oala în care a fiert salata.
Înainte de a pune aceste cubulețe din slănină și ouă, se face un amestec de smântână și făină care se toarnă peste ciorba de salată.