Desert cu aroma de sarbatori: Prajitura frageda de mere
Publicat pe 13.12.2011 la 20:55
1. Se topesc 25g de unt intr-o tigaie larga, se adauga bucatelele de mere si se prajesc pana cand se inmoaie si incep sa se rumeneasca. Se adauga o lingura de zahar si se prajesc in continuare pentru 2 minute pana cand merele incep sa se caramelizeze. Se dau la racit si se adauga nucile.
2. Pentru sos, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se tin pe foc pana cand untul si smantana s-au topit. Se aduce la punctul de fierbere si se tin pe foc inca 2 minute.
3. Se pune amestecul de mere si nuci intr-o forma de tort unsa cu unt. Se toarna deasupra o treime din sosul caramel si se lasa deoparte.
4. Se amesteca untul ramas cu zaharul fin pana cand devine cremos. Se adauga treptat ouale batute, amestecand bine inainte de fiecare adaugare. Se incorporeaza faina si putina sare. Se adauga cu grija amestecul peste mere si se niveleaza. Se da la cuptor la foc moderat timp de o ora - o ora si jumatate, pana cand aluatul este facut.
5. Se lasa prajitura 2 minute deoparte inainte de a o rasturna pe o farfurie si se serveste cu sosul de caramel ramas.
Citeste si Good Food!
Foto: twopeasandtheirpod.com