Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru
Publicat pe 12.10.2010 la 10:21 Actualizat pe 12.10.2010 la 11:41
Jakob Haussman a realizat pentru emisiunea "Duelul Bucatarilor" un mousse de peste cu cimbru - o reteta elvetiana, un preparat delicat in care aroma suava a cimbrului si-a pus cel mai mult amprenta.
Preparare: prima oara se defileteaza pastravul afumat, avand grija mare sa nu ramana nici un os in carnea scoasa. Apoi, cu ajutorul unei furculite, se piseaza carnea scoasa de pe oase, apoi se pune pasta de pastrav intr-un bol de sticla. Se scot apoi frunzulitele de pe cateva ramurele de cimbru si se adauga peste carnea pisata de pastrav.
Urmatorul pas: se realizeaza apoi o crema, din branza proaspata de vaca, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper. Se amesteca bine aceste ingrediente apoi se pune si pastravul tocat batut cu cimbru si se mai amesteca de cateva ori. Se lasa apoi tot acest produs la rece, la frigider, pentru 15-20 de minute.
Urmatorul pas: cat timp sta la frigider pestele se realizeaza salata si dressingul alaturi de care va fi servit mousseul. Astfel, se foloseste putin otet balsamic, piper, sare, cimbru uscat (e mai parfumat decat cel proaspat), ulei de masline. Se amesteca bine de cateva ori. Salata se face din frunze de andive, o frunza de salata creata, felii de rosii, care se asaza pe farfuria de servit. Se toarna apoi dressingul peste frunzele de salata si feliile de rosii. La final, mousseul de pastrav si cimbru se serveste deasupra, sub forma de galuste. Pofta buna!
Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!