Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

Publicat pe 12.10.2010 la 10:21 Actualizat pe 12.10.2010 la 11:41

Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

Jakob Haussman a realizat pentru emisiunea "Duelul Bucatarilor" un mousse de peste cu cimbru - o reteta elvetiana, un preparat delicat in care aroma suava a cimbrului si-a pus cel mai mult amprenta.


Preparare: prima oara se defileteaza pastravul afumat, avand grija mare sa nu ramana nici un os in carnea scoasa. Apoi, cu ajutorul unei furculite, se piseaza carnea scoasa de pe oase, apoi se pune pasta de pastrav intr-un bol de sticla. Se scot apoi frunzulitele de pe cateva ramurele de cimbru si se adauga peste carnea pisata de pastrav.


Urmatorul pas: se realizeaza apoi o crema, din branza proaspata de vaca, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper. Se amesteca bine aceste ingrediente apoi se pune si pastravul tocat batut cu cimbru si se mai amesteca de cateva ori. Se lasa apoi tot acest produs la rece, la frigider, pentru 15-20 de minute.


Urmatorul pas: cat timp sta la frigider pestele se realizeaza salata si dressingul alaturi de care va fi servit mousseul. Astfel, se foloseste putin otet balsamic, piper, sare, cimbru uscat (e mai parfumat decat cel proaspat), ulei de masline. Se amesteca bine de cateva ori. Salata se face din frunze de andive, o frunza de salata creata, felii de rosii, care se asaza pe farfuria de servit. Se toarna apoi dressingul peste frunzele de salata si feliile de rosii. La final, mousseul de pastrav si cimbru se serveste deasupra, sub forma de galuste. Pofta buna!

Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!

În articolul

Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x