Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

Publicat pe 12.10.2010 la 10:21 Actualizat pe 12.10.2010 la 11:41

Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

Jakob Haussman a realizat pentru emisiunea "Duelul Bucatarilor" un mousse de peste cu cimbru - o reteta elvetiana, un preparat delicat in care aroma suava a cimbrului si-a pus cel mai mult amprenta.


Preparare: prima oara se defileteaza pastravul afumat, avand grija mare sa nu ramana nici un os in carnea scoasa. Apoi, cu ajutorul unei furculite, se piseaza carnea scoasa de pe oase, apoi se pune pasta de pastrav intr-un bol de sticla. Se scot apoi frunzulitele de pe cateva ramurele de cimbru si se adauga peste carnea pisata de pastrav.


Urmatorul pas: se realizeaza apoi o crema, din branza proaspata de vaca, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper. Se amesteca bine aceste ingrediente apoi se pune si pastravul tocat batut cu cimbru si se mai amesteca de cateva ori. Se lasa apoi tot acest produs la rece, la frigider, pentru 15-20 de minute.


Urmatorul pas: cat timp sta la frigider pestele se realizeaza salata si dressingul alaturi de care va fi servit mousseul. Astfel, se foloseste putin otet balsamic, piper, sare, cimbru uscat (e mai parfumat decat cel proaspat), ulei de masline. Se amesteca bine de cateva ori. Salata se face din frunze de andive, o frunza de salata creata, felii de rosii, care se asaza pe farfuria de servit. Se toarna apoi dressingul peste frunzele de salata si feliile de rosii. La final, mousseul de pastrav si cimbru se serveste deasupra, sub forma de galuste. Pofta buna!

Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!

În articolul

Duelul bucatarilor - Mousse de peste cu cimbru

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat pentru alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
x