Duelul bucatarilor / Pastrav la cuptor
Publicat pe 05.10.2010 la 12:06 Actualizat pe 05.10.2010 la 13:04
Jakob Haussman a pregatit in studioul emisiunii "Duelul Bucatarilor" pastrav la cuptor, cu legume.
Preparare: se foloseste un pastrav de marime medie pentru aceasta reteta, care se taie pe jumatate, fara a i se scoate capul, apoi i se da afara coloana centrala. Intr-un vas de sticla se toarna putin ulei de masline, care se uniformizeaza pe toata suprafata cu ajutorul unei pensule de bucatarie, apoi se intinde pastravul desfacut pe jumatate, insa cu pielea in jos, pe sticla. Pe langa peste se adauga o ceapa mica rosie, in bucati mari taiata, si o rosie medie, crestata la suprafata.
Urmatorul pas: se realizeaza marinada care va fi folosita la peste. Intr-un vas mic de sticla (bol) se razuieste un catel de usturoi, putin ghimbir si putina ceapa alba. Se amesteca bine, se adauga un cubulet de unt, cam doua linguri de ulei de masline, piper - si se uniformizeaza bine ingredientele, cu ajutorul unei furculite. Cu acest amestec se unge apoi pastravul din vasul de sticla. Se presara apoi peste peste leurda proaspata, tocata marunt, in fasii. Se introduce vasul la cuptor, la 180 de grade, pentru 10-12 minute. La final, pestele la cuptor se serveste alaturi de cateva felii de lamaie.
Pofta buna!
Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!