Duelul bucatarilor / Salata calda cu snitele de soia
Publicat pe 25.10.2010 la 18:36 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:11
Jakob Haussman, gazda emisiunii "Duelul Bucatarilor" a pregatit o salata calda pe baza de soia - alimentul cel mai prietenos al vegetarienilor care doresc un aport de proteine.
Preparare: mai intai trebuie sa se puna la inmuiat si la fiert snitelele uscate din soia - timpul necesar de fierbere este de 12-15 minute. Se prepara apoi legumele pentru salata: se taie rondele ceapa, se taie felii ciupercile, julien ardeii grasi (verde, galben si rosu). Castravetii, morcovii si dovleceii se taie in feliute subtiri, pe intreaga lungime a acestora, avand grija sa pastram si putina coaja.
Se pun apoi la sotat, in ulei de masline incins morcovii feliute, ardeii, prazul maruntit - doar un minut, dupa care se dau la o parte intr-un bol de sticla. In aceeasi tigaie se adauga rondelele de ceapa, dovleceii si castravetii felii si ciupercile - tot un minut se tin si apoi se pun peste restul de legume din bol. In fine, urmeaza sotarea rosiilor cherry, care se taie pe jumatate, dar si a sparanghelului. Se adauga otet balsamic peste, apoi se amesteca bine si se toarna apoi ce e in tigaie peste restul de legume din bolul de sticla. Se amesteca bine toate aceste legume calde sotate.
Urmatorul pas: se scot din apa snitelele de soia fierte la inceput, se scurg bine de apa, se asezoneaza cu sare, cimbru uscat si cu piper, apoi se pun la prajit in ulei de masline, exact cum s-ar praji pieptul de pui. Dupa ce se prajesc, 2-3 minute pe fiecare parte, snitelele se scot pe un servetel de bucatarie de hartie, pentru a li se scurge excesul de ulei. Se asaza snitelele de soia deasupra salatei de legume calzi. Pofta buna!
Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!