Euforia Cuisine / Aluat pentru pizza si focaccia
Publicat pe 12.05.2011 la 14:34
Chef Cezar si invitatul sau din cadrul emisiunii Euforia Cuisine, bucatarul Iulian al restaurantului Palladium, pregatesc o reteta foarte utila pentru toti iubitorii de pizza si focaccia: aluatul de baza al acestor retete.
Preparare: Intr-un bol se pune o cana mare de apa rece, o lingura de sare, o lingura de zahar, 15 grame de draojdie, jumatate cana de ulei de masline si se amesteca bine cu un tel. Se lasa ingredientele la dizolvat. Se adauga faina cat cuprinde si se amesteca bine cu mana. Se mai pune faina cate putin pana se obtine un aluat potrivit si elastic. Se adauga si ulei de masline si se framanata din nou. Aluatul se rupe din cand in cand pentru a amesteca totul mai bine.
Pe masa de lucru se presara faina alba, se intind pe masa bucati de aluat. Aluatul intins se pune intr-o tava rotunda, se inteapa cu furculita, se unge cu ulei de masline, peste ea se presara parmezan, oregano si se da la cuptor pentru 5 minute. Focaccia se serveste cu salate sau alte preparate internationale.
Acelasi aluat se poate folosi si la pizza. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!