Euforia Cuisine / Amestec spaniol si somon tartar
Publicat pe 15.04.2011 la 15:49 Actualizat pe 15.04.2011 la 18:03
Chef Cezar il are ca invitat in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv pe Cornel Ionescu, bucatar la restaurantul Casa Latina. Acesta pregateste doua retete rapida, insa festive: amestec spaniol si somon tartar.
Preparare: Se taie ceafa de porc fasii, pieptul de pui la fel, ciupercile se taie in 2 sau 4. Intr-o tigaie cu ulei incins se pune intai carnea de porc la rumenit si cand se patrunde un pic, se adauga si puiul. Intr-o alta tigaie se trag ciupercile in ulei incins.
Intr-un bol de lut se pune carnea, carnaciorii taiati, pe margine cartofii copti taiati in 4, ciupercile, se inveleste in bacon si se da la cuptor la 220 de grade, timp de 5 minute.
Apoi se pragateste tartarul. Se toaca ambele tipuri de somon, ceapa verde si castravetele murat. In cate un bol se pune somonul, intr-unul cel afumat si in altul cel proaspat. Fiecare se amesteca apoi cu ceapa, capere, castravete murat si zeama de lamaie. In cel proaspat se mai adauga sare.
Intr-un cerc de metal se pune amestecul de somon proaspat, apoi cel afumat, se scoate cercul si se decoreaza cu felii de lamaie.
Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!